Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sasi4 - специалист
Здравейте, закупих си телевизор SAMSUNG 24'' Full HD и има USB вход. Имам и флашка 8 GB 2.0, записах HD филм на флашката и го пуснах на телевизора, има засичане през 1 минута и трае 2-3 секунди. Един приятел ми каза, че това е от флашката, защото е бавна, трябва да е 3.0 а не 2.0. Та искам да знам дали това е истина или той греши и съответно да намерим решение на проблема.
toolegittoquit - майстор
Тествай си колко е бърза флашката първо. Пробвай с външен твърд диск. Принципно USB 2.0 спокойно ги прави по-големи скорости от най-разпространените евтини флашки - едно 35мегабайта/сек прави. Един HD филм да е 30 мегабита/сек. ATTO Disk Benchmark - http://www.softpedia.com/get/System/Ben ... mark.shtml
DeyanS - специалист
Хубаво е и флашката ти да е празна-да няма други файлове. При мен така се случи на една флашка, пълна с филми, снимки и документи.
lov - майстор
И си им направи пълно форматиране в NTFS Необяснимо но понякога във FAT32 джазъци. Също така пробвай и филмче в друг формат защото може да е от кодеците.
DundyTheCroc - майстор
Много ме съмнява телевизора да е с USB 3.0 вход. В нас на двата телевизора съм мушкал каква ли не медия с филми и не съм имал никакъв проблем от типа насичане. Наистина пробвай форматиране в NTFS и няколко филма с различна кодировка, погледни и дали няма ъпдейти за фърмуера на телевизора.
Последна промяна от DundyTheCroc на съб сеп 26, 2015 12:33 pm, променено общо 1 път.
sasi4 - специалист
DeyanS написа:
Хубаво е и флашката ти да е празна-да няма други файлове. При мен така се случи на една флашка, пълна с филми, снимки и документи.
На флашката е само филма който искам да гледам, няма други файлове.
sasi4 - специалист
DundyTheCroc написа:
Много ме съмнява телевизора да е с USB 3.0 вход. В нас на двата телевизора съм мушкал каква ли не медия с филми и не съм имал никакъв проблем от типа насичане. Наистина пробвай форматиране в NTFS и няколко типа с различна кодировка, погледни и дали няма ъпдейти за фърмуера на телевизора.
Телевизорът ми е с 2.0 вход. Пробвах да я форматирам в NTFS но не става, дава грешка. След това пробвах пак да я форматирам с някаква програма и пак не стана. За това я направих в exFAT. А иначе в FAT32 не ми дава да кача нищо по-голямо от 4 GB.
DundyTheCroc - майстор
Пробвай с друга флашка щом тази не желае да се форматира.
sasi4 - специалист
lov написа:
И си им направи пълно форматиране в NTFS Необяснимо но понякога във FAT32 джазъци. Също така пробвай и филмче в друг формат защото може да е от кодеците.
Филмите ги свалям от замунда и са .mkv , а за форматирането виж какво съм отговорил преди малко.
sasi4 - специалист
DundyTheCroc написа:
Пробвай с друга флашка щом тази не желае да се форматира.
Пробвах с друга флашка и се форматира в NTFS. Ама тя е 4 GB, а тази която не става е 8 GB :?

Тема "Въпрос относно USB Flash" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: