Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kolev_k - специалист
Здравейте хора!Комп с вин7,принтер Brather или нещо такова,даваш печат на файла,принтера се задейства също все едно печата а излиза чисто бял лист.Касетките като ги разклатиш се усеща че има мастило,нямат електроника която да лъже че са за смяна.Къде може да е проблема?
hidrazin - майстор
kolev_k написа:
Къде може да е проблема?
В принтера.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Принтера оставам с впечатлението, че е мастилено-струен, така ли е? Намирисва на засъхнала глава.
krasi92 - майстор
Когато не се използва дълго време и е изключен от захранване принтера няма възможност да се самопочиства и мастилото запича.Пускането в режим на тестов печат би трябвало да покаже къде е проблема.
miroki - майстор
При мастилен, това е редовен номер. Трябва да се печата по няколко станици по веднъж седмично.
Имаше преди хора, които си вадеха хляба с почистване на дюзи.
Lisko - майстор
Колеги, не искам да се отклонявам от темата, но мастилените принтери имат много малко предимства пред лазерните, а в ценово отношение - май никакви. Това е добре да се знае от хора които тепърва си търсят принтер.
hidrazin - майстор
Lisko написа:
...мастилените принтери имат много малко предимства пред лазерните, а в ценово отношение - май никакви...
Никога в къщи, на работа... и по никакъв повод мастилка. По-гнусно нещо от това няма!
Предпочитам дори 9-иглен матричен принтер пред това недоразумение.
pipilica - майстор
hidrazin написа:
Lisko написа:
...мастилените принтери имат много малко предимства пред лазерните, а в ценово отношение - май никакви...
Никога в къщи, на работа... и по никакъв повод мастилка. По-гнусно нещо от това няма!
Предпочитам дори 9-иглен матричен принтер пред това недоразумение.
Мда и аз съм на това мнение, след като прее..х 3 мастилника от седене ся съм с два матрични и един дърт лазерен.
miroki - майстор
Преди мастлниците бяха много по-евтини. И са евтин вариант за цветен печат. За това ги има още. Аз от време на време вадя и някоя снимка за кеф. Цветния лазарен освен, че е скъп, са скъпи и консумативите А качеството не е по-добро от мастилен.
Аз също съм за монохром лазарен. А при желание за цветно винаги вземам HP и направо нови касети, ако засъхнат и не ги оправя. И няма грижи.
toolegittoquit - майстор
pipilica написа:
Мда и аз съм на това мнение, след като прее..х 3 мастилника от седене ся съм с два матрични и един дърт лазерен.
+1 за матричен. Но само за текст и то ако имаш търпение. Повечето матрични нито са бързи, нито стават за картинки. Има някои дилетантски опити да се направят цветни с многоцветна лента де.. :-D

Тема "Проблем с принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: