Имам една стара класика IBM Think Pad T60p и дойде време да му реновирам хард диска и преинсталирам Уиндоус. Работи перфектно, но сегашният диск дава лоши сектори. Не искам да му прилагам програми за поправката им...
За Уиндоус се спрях на седмицата.
За HD се загледах какво се предлага и се обърках от марки и цени.(отдавна не съм се заглеждал...) Насочвам се в ниският и средният клас дискове с обем 500 GB - около 100 лева +/- 20%. По-големите не, че не са лоши, но си мисля, че сигурността им може би е по-ниска от по-малките. Може би звучи дилетански от не специалист. Ще се ползва основно за сърфиране в интернет, текстообработка и елементарна обработка на снимки. Системният диск ще е 100 GB а останалото за съхранение и архиви...
В момента е са два диска :
SAMSUNG HM250JI ATA и SEAGATE ST9250421 AS ATA.
На пръв поглед ми харесват :
SEAGATE Moment 500 GB SATA 5400 16 mb - 92 лв..
и
HITACHI TRAVEL STAR 2.5 500 GB SATA - 89лв.
За Уиндоус се спрях на седмицата.
За HD се загледах какво се предлага и се обърках от марки и цени.(отдавна не съм се заглеждал...) Насочвам се в ниският и средният клас дискове с обем 500 GB - около 100 лева +/- 20%. По-големите не, че не са лоши, но си мисля, че сигурността им може би е по-ниска от по-малките. Може би звучи дилетански от не специалист. Ще се ползва основно за сърфиране в интернет, текстообработка и елементарна обработка на снимки. Системният диск ще е 100 GB а останалото за съхранение и архиви...
В момента е са два диска :
SAMSUNG HM250JI ATA и SEAGATE ST9250421 AS ATA.
На пръв поглед ми харесват :
SEAGATE Moment 500 GB SATA 5400 16 mb - 92 лв..
и
HITACHI TRAVEL STAR 2.5 500 GB SATA - 89лв.
Последна промяна от infomar на пет дек 04, 2015 8:46 am, променено общо 1 път.