Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drastar - специалист
Здравейте,

Ползвам KMPlayer и пробвах "всичко" което намерих в нета, но ми излиза само маймуница :?
Не искам да сменям системната локация за България, после имам други проблеми.
Някакви идеи ?
ArturDent - Почти Безобиден
Preferences -> Subtitle Processing -> Font Style -> CharSet -> Cyrillic

Съответно провери дали и самия шрифт поддържа кирилица.
Има и други начини ако това не помогне
montoya - майстор
drastar написа:
Здравейте,

Ползвам KMPlayer и пробвах "всичко" което намерих в нета, но ми излиза само маймуница :?
Не искам да сменям системната локация за България, после имам други проблеми.
Някакви идеи ?
Не сменяй цялата локализация за България, смени само за non unicode програмите
drastar - специалист
Настройките на плеъра са направени пробвах с всички шрифтове на които пише Cyrillic, никакъв ефект. Кото сменя локацията както препоръчва montoya, търсачките в интернет търсят на български, ползвам интернет магазини с тях също имам проблеми, например é се замества й, две програми който са ми нужни на френски имат проблема с е и й. Затова не искам да сменям локацията.
Та проблема си стои.
kalpev - специалист
Деинсталирай го изцяло. После си сложи чиста инсталация, но я изтегли директно от сайта на KMP без препратки.
При инсталация, чети внимателно всяко прозорче от край до край, преди да натиснеш next. Там седят едни чавки за разни екстри, които се махат. Ако ти дава, че има някакви си актуализации, бонуси и т.н., прескочи ги. Аз лично разкарвам pandora TV и Grid...
montoya написа:
Toва пробва ли го?
ArturDent - Почти Безобиден
Я направи няколко Screenshot-а на настройките за които ти писах и на видео с показаните субтитри.
Като отвориш .srt файла с Notepad виждаш ли правилно текста?

П.П. Правиш грешка като търсиш шрифтове на които пише Cyrillic.
kalpev - специалист
Не знам дали е свързано, но по принцип от време на време този плеър си се шашка. На мен при последната му актуализация, смени контекстното меню на маймуница, дори и че е избран български и не е пипано нищо...шантава работа. Може при мен да си е бил проблемът, но го оправих само с преинсталация.
drastar - специалист
montoya написа:
Toва пробва ли го?[/quote]

Аз така си гледам без проблем, но имам другите проблеми

Прикачен файл

Capture1.PNG
Capture1.PNG (12.99 KиБ) Видяна 6808 пъти

Прикачен файл

Capture.PNG
Capture.PNG (10.76 KиБ) Видяна 6808 пъти

Прикачен файл

Capture5.PNG

Прикачен файл

Capture6.PNG Тук е проблема с е и й
Lisko - майстор
Тука нещо тотално е неадекватно.
Търсачките (кои ?) търсели само на български ?!? Е как ще търсят на български ако си написал фраза на френски ???
На мен ми е сетнато нон-юникодето на Български и нямам никакви проблеми с нищо.
Особено пък с браузърите не трябва никакви букви да ти се сменят, освен ако не си ходил и изрично форсирал да се ползват определени шрифтове. Браузърите ползват юникод и ако отидеш на японски сайт, трябва да виждаш японски, ако отидеш на китайски - китайски, арабски-арабски, гръцки-гръцки и т.н.
Самокоригирам се: Може сайта да е направен некадърно и затова да ти излиза така терсене.

Изображение
montoya - майстор
Аз отдавна км го смених с пот плеър, а от около година и него го смених и вече ползвам smplayer, работи перфектно, но не знам тая систем локале бъркотия как би му влияела на него

Тема "Проблем със субтитри" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: