Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
icoboca - специалист
здравейте искам да попитам мога ли да сменя изгорял usb вход на
компютър
toolegittoquit - майстор
Не гори портът. Горят предпазители за претоварване след контролера, а понякога и контролерът го отнася. Ако случайно има предпазител по пътя, може да стане с неговата замяна. Ако не - купуваш си карта на PCI с 4хUSB 2.0 портове. Има на VIA и струват по 10лв.
icoboca - специалист
благодаря,засега няма да човъркам.че компа е гаранционен
гадното че е от предните портове а са ми само два
но не е болка за умиране
kolev_k - специалист
USB хъб 10 порта с външно захранване 2А,за 14 лв,закачен на някой от задните USB-та и решаваш проблема
montoya - майстор
icoboca написа:
благодаря,засега няма да човъркам.че компа е гаранционен
гадното че е от предните портове а са ми само два
но не е болка за умиране
Ами носи го да ти го сменят гаранционно, тези предните са на една платка, евентуално може да има и слушалки и микрофон в нея, платката е включена с кабел към дъното. Могат да ти сменят само въпросната платка, щом е гаранционен
ig_ivanov - специалист
icoboca написа:
здравейте искам да попитам мога ли да сменя изгорял usb вход на компютър
Какво стана, че порта "изгоря"? Има доста причини един USB порт да спре да работи- от счупване на буксата та до включване на незанулено/заземено устройство (или обратното- компютъра не е занулен/заземен, а устройството- да).
toolegittoquit - майстор
ig_ivanov написа:
Какво стана, че порта "изгоря"? Има доста причини един USB порт да спре да работи- от счупване на буксата та до включване на незанулено/заземено устройство (или обратното- компютъра не е занулен/заземен, а устройството- да).
Най-вероятна причина - калпав USB кабел с последващо късо съединение на захранващата линия USB порта.
icoboca написа:
благодаря,засега няма да човъркам.че компа е гаранционен, гадното че е от предните портове а са ми само два но не е болка за умиране
Предните са включени на букса към дъното и отново е вероятно да имат предпазители в SMD монтаж. Тия "ремонти" са много сложни не защото са сложни, а защото тия предпазители са миниатюрни. Сменял съм в LVDS частта на лаптопи подобни, след протрит кабел и късо съединение на кабела къмту матрицата, ужас някакъв. Дребноо, с лупата и щипките го работиш. Може би предните ти портове обаче имат друг проблем. Често тия платчици са кофти/калпаво изработени и направо се пукат спойките или се повреждат самите USB букси, запоени за тях.
icoboca - специалист
ами включих един таблет ама изхода му беше разбит
от децата ии...

ако включа usb хъб без външно захранване с
примерно 3-4 входа може ли да изгоря и другия преден :)

Тема "изгорял usb порт/вход на компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: