здравейте искам да попитам мога ли да сменя изгорял usb вход на
компютър
компютър
icoboca написа:благодаря,засега няма да човъркам.че компа е гаранционенАми носи го да ти го сменят гаранционно, тези предните са на една платка, евентуално може да има и слушалки и микрофон в нея, платката е включена с кабел към дъното. Могат да ти сменят само въпросната платка, щом е гаранционен
гадното че е от предните портове а са ми само два
но не е болка за умиране
icoboca написа:здравейте искам да попитам мога ли да сменя изгорял usb вход на компютърКакво стана, че порта "изгоря"? Има доста причини един USB порт да спре да работи- от счупване на буксата та до включване на незанулено/заземено устройство (или обратното- компютъра не е занулен/заземен, а устройството- да).
ig_ivanov написа:Какво стана, че порта "изгоря"? Има доста причини един USB порт да спре да работи- от счупване на буксата та до включване на незанулено/заземено устройство (или обратното- компютъра не е занулен/заземен, а устройството- да).Най-вероятна причина - калпав USB кабел с последващо късо съединение на захранващата линия USB порта.
icoboca написа:благодаря,засега няма да човъркам.че компа е гаранционен, гадното че е от предните портове а са ми само два но не е болка за умиранеПредните са включени на букса към дъното и отново е вероятно да имат предпазители в SMD монтаж. Тия "ремонти" са много сложни не защото са сложни, а защото тия предпазители са миниатюрни. Сменял съм в LVDS частта на лаптопи подобни, след протрит кабел и късо съединение на кабела къмту матрицата, ужас някакъв. Дребноо, с лупата и щипките го работиш. Може би предните ти портове обаче имат друг проблем. Често тия платчици са кофти/калпаво изработени и направо се пукат спойките или се повреждат самите USB букси, запоени за тях.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: