• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
imegogo - специалист
здравейте имам няколко въпроса налага ми се да подкарам едно pc което не работи,включва се тръгва захранване,вентилатори,хард но не излиза картина ,като го отворих видях един доста подут кондезатор на дъното и още няколко тръгнали дали в тях е проблемът ?
съответно трябва да се ремонтира на дали си заслужава дъното е http://www.findlaptopdriver.com/foxconn ... 242011t87/ мислех да му увелича ram паметта в момента е 2 gb на 4 gb а за видеото все още се колебая но и то е доста слабо та въпроса е дали това дъно си заслужава да се ремонтира или направо да търся друго
DundyTheCroc - майстор
LGA775 дъно с Core2Duo процесор и 4 кила RAM спокойно бачка под Win 7 и става за офис, Интернет и филми. Принципно смяната на кондензаторите не е трудна, ако се справяш с поялника или имаш някой приятел да ти ги смени си заслужава да се пробва.
miroki - майстор
Дъното не е толкова старо. И си заслужава. Но предполагам, кондензаторите са изглеждали така и когато е работил чипа.
nikolov333 - майстор
Мисля, че с нови кондензатори ще се оправи..ако не стане пробвай с hard-reset на bios-а на дъното и в краен случай с външна видеокарта :partyman:
DundyTheCroc - майстор
miroki написа:
Дъното не е толкова старо. И си заслужава. Но предполагам, кондензаторите са изглеждали така и когато е работил чипа.
Колко да не е старо, G41 чипсета е от 2005 година. Бас държа, че като дъното е било ново не са били чак толкова надути кондензаторите, дори хич не са били :wink:
Гого, сигурен ли си, че си дал правилен линк към дъното, не е ли нещо подобно?
http://www.foxconnchannel.com/ProductDe ... uage=en-us
ig_ivanov - специалист
Освен кондензаторите на дъното, добре е да се провери и захранването- то е основна причина да се "подуят".
DundyTheCroc - майстор
Виждат ми се 2 надути и 2 направо хвърлили водите, сменяй и дано тръгне.
nikolov333 - майстор
Точно такива около процесора съм сменял на моите "кошници" преди 2-3 години ама в офиса не ги гасях..и още работят :partyman:
Gnus - специалист
Дъното издава ли звуков сигнал при старт?
  • 1
  • 2

Тема "подкарване и ъпгрейд на старичка конфигурация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: