• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Здравейте! Някой има ли впечатления от IP /мрежови/ камери, модели, възможности. За тези, които не знаят - това са камери за директно включване към кабела без помощта на компютър, със собствен IP адрес.
В нета има информация по въпроса, но ме интересуват директни впечатления.
Gadnyara - специалист
Не знам дали все още те интересуват, но все пак да кажа моя опит!
1. Axis, Мilestone - това са шведски IP камери и съответно софтуера, който са одобрили като най-съвместим. Т.е. двете фирми имат "тясно сътрудничество". За тях: доста скъпи са, предлаганото качество отстъпва /все още/ на конвенционалните аналогови камери. Въпреки това са едни от най-добрите IP в света. Функциите на софтуера са на конкурентно ниво.... Говорим за цена на камера среден клас ~1000 лв
2. Trendnet - не знам колко модела имат на пазара. Аз съм работил с едни, които инсталирах в един магазин. За цената си /~100€/ са читави. Софтуера за до 6 камери е фри. Той така или иначе не струва.

Основното предимство на IP камерите е във възможността да ползваш TSP/IP протокол, т.е. цифров пренос, а в хардуерната част да ползваш изградени вече кабелни системи. Другия + е, че сториджа е най-обикновено PC, с капацитет на паметта според срока на записа, броя на камерите и резолюцията..... Въпреки това, дялът им на пазара постоянно расте!
Johny - майстор
Благодаря за инфото. Точно това ми трябва, но на цени 200-300лв. Идеята е да наблюдавам магазина в реално време/краде се/ и ако е нужно да се намеся по GSM-а. Ако имаш поглед в/у конкретен модел-напиши.
Gadnyara - специалист
Johny написа:
Благодаря за инфото. Точно това ми трябва, но на цени 200-300лв. Идеята е да наблюдавам магазина в реално време/краде се/ и ако е нужно да се намеся по GSM-а. Ако имаш поглед в/у конкретен модел-напиши.
http://www.trendware.com/products/TV-IP100.htm

Гореописаното от мен за евтините важи конкретно за този модел. За наблюдение в реално време ти трябва сериозна връзка м/у двете крайни точки..... Освен това са доста "жълти" на външен вид! Но пък клиента ми за 2 години не се е оплакал - стабилно се държат, позволяват PoE. За непрофесионални цели става.
Johny - майстор
Смятам, че скоростта ми е добра за директна връзка:

Прикачен файл

223832602.png
223832602.png (22.3 KиБ) Видяна 7991 пъти
rendo - специалист
Ако си склонен да дадеш някъкви прилични парички за подобно нещо има много добри модели на Сони предлагащи много екстри например ....
Оптичен zoom
нощно виждане
подвижност на 180 градуса ъгъл във всички посоки,

има софтуер който и позволява да се фиксират определени точки в равнината които ти определяш и през определено време настроено от теб да се фокусира на тях .

Имa и софтуер с който можеш да я настроиш да записва в определен от теб часови диапазон........
Johny - майстор
Става въпрос за магазин където клиентите имат пряк достъп до стоката и може да се краде/както и правят понякога/. Опцията за нощно виждане в случая е излишна а и охранителите дежурят в съседно помещение. Движението и zoom-а са добри опции. Въпроса беше, ако някой има опит и преки впечатления от подобна техника за камери с добра разделителна способност и цена. Такива от по 1000 лв. за моята цел са неприемливи.
ageranov - помощник
Здравей колега, да ти кажа аз полозвам камери за около 500 лв. и ги взимам от една фирма. Иначе самите камери са ACTi. Има много добри модели с обектив 4.2mm/f=1.8 и т.н, а софтуер до 16 камери е фри.
Artur Dent - напреднал
Такаааа... Дойдохме си на думата.. Ще си позволя да споделя с вас впечатленията и опита си с охранителните видео камери. От доста време вече се занимавам професионално с изследване на изображения от охранителни видеокамери като целта е да се идентифицира човека, който краде /например/. И след това тази идентификация да издържи в съда. Честно казано резултата е плачевен - низка резолюция, камерите сложени по тавана, снимат през секунда-две... Трагедия! Да не говорим, че от как са станали камери никой не им е почиствал обектива. И в крайна сметка се вижда един силует или пък темето на човека и ... това е! И прави впечатление, че е така и в банки и в малки и по-големи магазини... Явно целия номер с поставянето на камерите по принцип е за отбиване на номера.. Ако искате действително да ви вършат работа и и това ви интересува - пишете и мога да кажа още неща по въпроса.
  • 1
  • 2

Тема "IP камери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: