Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
emergency_bg - специалист
купих си нов безжичен рутер Canyon, направиха ми настройките във фирмата, но имам следния проблем - скоростта непрекъснато се променя - 54 mbps, 48, 24 и т.н. Според вас на какво може да се дължи и може ли да се коригира. За информация в офиса сме със същият рутер и скоростта със всеки лаптоп е 54 mbps без да се променя.
masteradmin - майстор
Първо има значение има ли стена между рутъра и лаптопа и дали стената е тухлена или панелна и второ има значение колко е "замърсен" ефира. Ако около вас има няколко излъчвателя се получават смущения.
ами не само, че няма стени, а се получава без значение дали съм пред рутера, или съм през 2 стаи. чудя се дали може да е някаква несъвместимост между уайърлеса на лаптопа и рутера :?
masteradmin - майстор
Виж си настройките на картата на лаптопа.
chopy - помощник
Здравейте, проблема е гадния Canyon, миналата седмица попаднах на абсолютно същия проблем, рутера е чисто нов но прави абсолютно същото, рутера е на клиент и човека помоли за помощ, за да локализирам от каде е грижата закачих моя лаптоп но ситуацията е същата така че ти гарантирам, че проблема е в рутера, връщайго и търси друга марка да ти го сменят :). Успех
asenlynch - специалист
Пробвайте да замените рутера там където сте го купили с друг модел , а най-добре ДРУГА МАРКА,защото съм чувал лоши отзиви за canyon. :sad:
Успех! :2thumbs:
лошото е че според тях проблем няма, защото всичко си работи, а естествено в гаранцията не пише нищо за такъв случай. освен това в офиса на варненския доставчик интербилд няма други модели, само този беше.
desss - специалист
emergency_bg написа:
освен това в офиса на варненския доставчик интербилд няма други модели, само този беше.
е вие сте намерили откъде да купувате
galin.com - специалист
Силно препоръчван Linksys WRT54G или WRT54GL. Не знам някой да се е оплакал от тях. Цена около 120 лева.
Наскоро научих за малка подробност при wireless рутерите от такъв клас - рутирането и през кабелните портове е до 54 mbps.
mamkata - специалист
galin.com написа:
Силно препоръчван Linksys WRT54G или WRT54GL. Не знам някой да се е оплакал от тях. Цена около 120 лева.
Наскоро научих за малка подробност при wireless рутерите от такъв клас - рутирането и през кабелните портове е до 54 mbps.
Линксис са ширпотребата на Циско .... Аз лично препоръчвам Д-линк или 3Ком. А това че връзката през "жичните" портове е 54 мбита е пълна глупост - някой те е излъгал.

Тема "има ли проблем с уайърлес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: