• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tottenham - специалист
някой може ли да ми отговори защо след инсталацията на Уин ХР, като погледна долу в дясно в settings лентата, виждам Safely remove hardware и като кликна върху него си виждам харда? би трябвало да е само периферни устройства според мен,но уви мога да премахна Харда? каква е причината за това?
mamkata - специалист
Поради някаква причина ти го разпознава като Hot Swap /може и наистина да ти е такъв диска/, а другия вариант е да ти е вързан през USB /тая дивотия я правят Дел, ама за CD-та/ - по-подробна информация може да ти даде Девайс Мениджъра. А харда наистина е периферно устройство.
tottenham - специалист
Hot Swap, какво е това? диска ми е САТА интерфейс. не знам това има ли значение?
mamkata - специалист
Hot Swap e диск, който можеш "в движение" /при включен компютър/ да го включваш и изключваш /да не се бърка с външните USB дискове - нямат нищо общо/. Предназначени са предимно за съвъри и са със SATA или SCSI интерфейс.
Justy - майстор
mamkata написа:
Hot Swap e диск, който можеш "в движение" /при включен компютър/ да го включваш и изключваш /да не се бърка с външните USB дискове - нямат нищо общо/. Предназначени са предимно за съвъри и са със SATA или SCSI интерфейс.
Така е, иначе го класира като non removable device :wink:
tottenham - специалист
диска е Seagatre ST380815AS и това са му х-ките от страницата

Key Features and Benefits
SATA 3Gb/s interface
Perpendicular recording technology for maximum drive capacity and reliability
8-MB cache buffer
Ultra-fast performance
Superb reliability
Whisper-quiet operation
Enhanced G-Force Protection against handling damage
78 MB/s maximum sustained data transfer rate
Clean Sweep calibration and Directed Offline scan diagnostics
RoHS (restriction of hazardous substances) compliant
5-year warranty
Applications
Mainstream PCs
Performance PCs
Gaming PCs
Workstations
Desktop RAID
Personal external storage devices

но никъде не видях Hot Swap!
mamkata - специалист
Остава варианта контролера ти да подържа Hot Swap дискове и по някаква причина Винбозата да е решила, че и диска е такъв. Другия вариант е контролера да е закачен на USB порт. Пробвай да си ъпдейтнеш драйверите и може да се оправи
Osiris - специалист
Виждал съм такава щуротия на едно ново дъно това си е от чипсета прави го само с SATA дискове :?
naB4o - специалист
sata2 ? по-скоро,а това за ДЕЛ дет каза ми го прави CD-то на лаптопа понеже може да се маха по-всяко 1 време дори да е вкл. компа, и за това да можеш да спреш захранването към него...
а това за харда мисля че беше заради sata2... и си е нормално
tottenham - специалист
сигурно си остава SATA2 -като отговор, понеже и дъното не поддържа тази HOT SWAP функция.
  • 1
  • 2

Тема "Safely remove hardware" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: