Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pipbel - майстор
Взех си от Метро 120 GB external HDD Captiva.
Отивам в чужбина, записах си на него около 60 GB музика, снимки и др. от служебния сървър, връщам се в къщи, подка4ам го към моя комп - няма никой.
Има си и малко диск4е с драйвъри към него, но пише че е за windows 98 само, а аз съм с XP и на двете места,би трябвало автоматично да тръгва.
Какво ли не опитвах, е не ми го разпознава и това е. :?
И други уж компютърно вещи познати опитваха, ама не стана и ме посъветваха да върна харда на Метро че е в гаранция.
Идвам пак в чужбина, пускам го на компа тука и о чудо - моментално си го разпозна и всичко записано си е на лице.
Разликата е че тука сyм с лицензиран уиндоус, а в БГ - естествено не.

Какво да направя че да тръгне в къщи - драйвер ?, специална програма?, откъде, как ? Help !
pipbel - майстор
Забравих да спомена че с флашката 2 GB нямам този проблем - каквото си запиша тука си го гледам в къщи (разпознава я).
А сега де :?
velsi - Почетен майстор
Случайно да имаш шернати мрежови устройства от други машини? Пробвай control panel>administrative tools>computer managment>disk mangment и провери дали там се вижда. Ако се вижда присвои му друга буква и ще имаш достъп.
pipbel - майстор
Velsi, благодаря. Като се върна в БГ ще опитам както казваш.
Някакви други идеи ?

И все пак би ли обяснил малко по човешки (като за прости) :) какво имаш предвид с това :
Случайно да имаш шернати мрежови устройства от други машини?
velsi - Почетен майстор
Обяснявам: имам домашна мрежа от два компютъра и рутер. На моя компютър имам две устройства: С: и D: добавям си (шервам) от другия компютър неговите две устройства (за мене са мрежови) и те стават автоматично Е: и F: Веднъж ми се случи да закача една флашка и не се виждаше, а всичко си беше ок. Проблема се оказа точно такъв. Компютъра дава да флашката следващата свободна буква Е: (локално), но тя вече е заета от мрежовото Е: Оправих го както ти описах.
rusev - специалист
А с каква файлова с-ма е външния хард?
Бай Член - специалист
Също така е възможно да не му стига захванването (ако няма външно разбира се)
Затова е добре да се пусне без включени допълнителни консуматори на USB порта, и то директно - без USB HUB или подобни.
velsi написа:
Случайно да имаш шернати мрежови устройства от други машини? Пробвай control panel>administrative tools>computer managment>disk mangment и провери дали там се вижда. Ако се вижда присвои му друга буква и ще имаш достъп.
99% съм сигурен, че това е проблема и решението му. Виждал съм го на много машини!!!
montoya - майстор
Ако пък няма шернати машини, а са маунтнати примерно 4 игри с демон тулс пак му нестигат буквите за нови устройства.

Тема "Външен хард диск- луда работа.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: