• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
nautilus33 - майстор
Ще ползвам темата на колегата, понеже въпросът е идентичен.
Купих латекс на Vitex Classic база за тониране BW, като цвета който избрах е доста светъл. Нещо като слонова кост. Стените, които ще минавам са зелено и оранжево. Според консултантката в Практикер, няма да се получи, тъй като стария цвят е по-тъмен от новия и ще личи дори след две ръце. Според нея трябва да мина със специален цветен грунд на Витекс, оцветен в същия цвят или с бял грунд, пак на Витекс. Цената обаче е към 90лв, коеот ми идва скъпо. Дали ако мина с някакъв едтин бял латекс първо, ще има същия резултат? И какви биха били стъпките- грунд(дълбокопроникващ), бял латекс, пак грунд , латекс на Витекс или бял латекс, дълбокопроникващ, Витекс?
chapara - майстор
Бял латекс на Витекс с малко техен грунд в боята, съотношение 1л.боя : 30-50 м.лтр. грунд. Перфектно разбъркване в кофата. Изпитано лично. Не разреждайте боята на Витекс!

Съвет: Никога не боядисвайте с тъмни цветове. Те не отразяват външната светлина и помещенията стават непривлекателно мрачни, което довежда до негативно състояние човешкия организъм. Търсете слънчеви отенъци в боите. Не съм го измислил аз, цитирам го по памет.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Леко грундът е 8-10 лв/литър, покрива 15-тина квадрата. Когато го ползвам, боядисвам само една ръка с боята. Не виждам проблем грундът да не е същата марка.
nautilus33 - майстор
Леко Нано грунд ли? Понеже друг май не откривам. Иначе аз мислех обикновен дълбокопроникващ(бях взел на Боро), но в магазина изрично казаха, че няма да стане с прозрачен грунд, щом основата е в друг цвят, много по-тъмен от новия. Или може би са искали да ми продадат и грунд :), знам ли?!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет авг 30, 2024 2:54 pmnautilus33 написа:
Леко Нано грунд ли? Понеже друг май не откривам. Иначе аз мислех обикновен дълбокопроникващ(бях взел на Боро), но в магазина изрично казаха, че няма да стане с прозрачен грунд, щом основата е в друг цвят, много по-тъмен от новия. Или може би са искали да ми продадат и грунд :), знам ли?!
Не разбирам полетът на мисълта ти. Предполагам си зациклил от твърде много нова за теб информация. На теб, явно, ти трябва грунд за изравняване на цвета. Дълбокопроникващ грунд е за заздравяване на основата. Има и грунд за изравняване на попиващата способност на основата.
Примерно https://shop.orgachim.bg/product/leko-g ... a-tonirane
nautilus33 - майстор
Да, мисля че ме разбра :) Явно е този, втория грунд, за изравняване на цвета, т.е. да не си личи стария свят под новия, понеже стария е по-наситен.
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване върху латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: