Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Kmz
Здравейте,

Придобих жилище и по- точно апартамент, който трябва в скоро време да поосвежа и обзаведа. За всички стаи вече имам яснота какво да направя и как, но остава въпросът с хола, който за съжаление е с тапети, вероятно първоначалните, тоест около 40 годишни. Проблемът до тук не е много голям, но добавям една подробност- тапетите са боядисвани отгоре с латекс, изглежда дори няколко пъти, понеже трудно се разбира вече, че е тапет. За съжаление и на места са шупнали краищата на тапетите и си личи, та няма да мина и аз само с една боя. Тук трябва да добавя още една подробност, която още повече усложнява нещата- както повечето хора в България, така и на мен ще ми бъде трудно да вкарам бригада и само да наброя пачките накрая, та ще се наложи хем да се справя сам, хем да ми е евтино.
Разказът стана дълъг, та да преминем към въпроса:
Какъв вариант за процедиране ще ми предложите, като да е сравнително лесно и също така не много скъпо ? Тук наистина не гоня “визия лукс”, просто да не е натрапчиво грозно. Четох, мислих- не мога да го измисля, не съм майстор. Вариант да се опитам да позалепя отлепените краища и да боядисам отгоре, но рискувам да стане много зор за нищо- от лстекса пак може да се раздуе на места. Дали няма вариант да мина само със сваляне, но без цялостна шпакловка или поне да е само грундиране ? Пясъчна мазилка, която е по- скъпа, но грапава и може би няма да си личи ако има раздуто ?
Ще се радвам на всякакви мнения!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Честита придобивка! Човек сам и смотан, може да боядиса, може и тапети да залепи. Ако внимава, а ако има и помощник, с всичко може да се справи. Който не е опитал, само той може да каже, че не може. Същото е и за шпакловките, особено като си е за себе си, особено, като не се търси някаква супер визия
Та 1. Обмисли тапети, 2. най-лесно е за чисто латекс върху сегашното и друг път да го мислиш

п.с. Изобщо нямаш работа за бригада и за пачки ;-)

Успех!
Kmz
Благодаря :)

Да, може би ще обмисля вариант с позалепване на отлепените участъци и последващо боядисване с латекс. Така или иначе в момента ремонтните дейности ще са с цел да “става” апартаментът за едни 4-5 години напред, да му се предаде някакъв нормален за живеен вид, а по- нататък ще се мисли за нещо по- мащабно като ремонт.

Тема "Идеи за стари тапети, които са боядисани отгоре с латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: