Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Whiskey - специалист
Здравейте колеги, имам едно питане. Искам да направя едни декоративни елементи около прозорците, но трябва да са доста тъмно кафеви. Чудя се дали да пробвам с оцветена мазилка или мога да боядисвам върху бяла такава с някаква боя? Става въпрос за рамки от фибран 2 см, широки 10-12 см около прозорците и обръщане навътре. Доколкото знам, толкова тъмно оцветяване не се препоръчва заради топлинните разлики и риска от напукване и мисля, че тънък слой боя ще е по-удачно. Какво мислите?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет сеп 05, 2025 11:30 pmWhiskey написа:
Става въпрос за рамки от фибран 2 см, широки 10-12 см около прозорците и обръщане навътре. Доколкото знам, толкова тъмно оцветяване не се препоръчва заради топлинните разлики и риска от напукване и мисля, че тънък слой боя ще е по-удачно. Какво мислите?
Топлинни разлики между кое и напукване на какво?
Whiskey - специалист
Ако залепя въпросния елемент от фибран за основната изолация и го обработя с много тъмно оцветена мазилка, тя ще се нагрява много повече от останалата част от стената, която ще е бяла, и има риск да се напука самия елемент, да тръгне да се отлепва. Затова се чудя дали ако само повърхността е боядисана, няма да е по-добре. Просто не съм работил с много тъмни мазилки и не знам как е...
MamaMy - майстор
Прави всичко с една мазилка, а после боядисвай колкото ти хареса отгоре. Аз също съм си го мислел това. Открояването на прозорците при светла сграда с тъмнокафяв цокъл. Предимството е, че може да си ползваш евтина бяла дограма. Другият начин е изцяло светла мазилка, а дограмата тъмна. Тогава обаче отиваме на пари.
Нагряването и напукването не са фактор в случая. Отсичането на две различни мазилки е много по-трудоемко и пипкаво.
Whiskey - специалист
Сърдечно благодаря за включването. При мен мазилката масово е бяла, дограмата е много тъмно кафява и искам да я обърна в много тъмно кафяво. В такъв случай с каква боя трябва да боядисам бялата мазилка? Нещо да ми препоръчате?
mrsch66 - специалист
Производителя на мазилките прави и бои по цвят пак на силиконова основа но в крайна сметка :-D май ще дойде тъмното в повече и няма да ти хареса.
MamaMy - майстор
Като гледаш жените за аналогия някои се гримират много силно, някои слагат съвсем малко и светъл грим. И за едните и за другите все има мющерии. При къщите е същото. :-D
Whiskey - специалист
съб сеп 06, 2025 7:00 pmmrsch66 написа:
Производителя на мазилките прави и бои по цвят пак на силиконова основа но в крайна сметка :-D май ще дойде тъмното в повече и няма да ти хареса.
Ще направя проби преди да мацам. Но на визуализация уж ми допадна. То няма да е чак кой знае колко като площ, на фона на основната мазилка.
chapara - майстор
Тия твоите елементи няма ли да ги дюбелираш и да приключиш с мъките? :?

Тема "Боядисване на нова силиконова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: