Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ivo3d - помощник
Здравейте,

купих едни тапети, винил на хартиена основа за коридора. Залепих ги уж по указанията, но като поизсъхната и станаха фуги между тях по 1-2 милиметра на някои места и си личи зверски. Тапетите така или иначе не ми харесват как се получиха и ще ги сваля, но ще сложа на едната стена в спалнята други (пак същата материя) и ме е страх да не се получи същото. Досега съм лепил само хартиени тапети и такъв проблем не съм имал. Може би има някакъв чалъм. Някой блъскал ли си е главата с този тип тапети? В момента няма как да видя лепилото, но е едно розово и мирише на лимон...

Благодаря ви!
Sigi - специалист
Здравей. Аз така за малко да освиня детската стая, но се усетих на първите два тапета.
Установих, че ако тапета престои малко, намазан с лепилото, се раздува и после, като изсъхне се събира и затова се получава фуга.
Затова мажех много бързо и веднага качвах тапета, преди да е попил.
georosi - специалист
ivo3d,вземи си българско лепило и му пребави малко С-200,колкото да си промени цвета.Не всички тапети трябва да престояват,но винилови,сатенени,копринени ги мажа по 8-10 броя и тогава ги лепя.Ако се избърза ще се образуват мехури.
bravo - напреднал
Според мен лепилото е калпаво. С тапетите на хартиена основа винаги става така - отпускат се с по 2-3 см на ширина и около 5-6) на дължина при височина на стената 2,60, но ако лепилото е добро, те залепват здраво и хартията не се събира. Всъщност и папие-машето е на този принцип - хартията си запазва формата. . Със С-200 ще стане, но имай предвид, че след изсъхване то остава жълтеникави ивици при снадките, така че трябва да се избърше много, много добре с влажна кърпа. По-добър вариант според мен е да намериш свясно лепило. Твоето може да е остаряло или просто да си е калпаво поначало.

Тема "Проблем с тапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: