Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Изображение

Изображение

Изображение

Здравейте!

Искам да си боядисам стените в коридора по този начин. Незнам с какво да ги направя. Искам един от 3-те варианта, обаче не знам дали с латекс ще се получат плътни сцветове, дали със хартиено тиксо ще се отсече добре, дали ще изглежда плътно и красиво или ще стане рехаво.
Другия вариант е веницианска мазилка, ама незнам кой майстор да хвана, за да стане добре изглеждащо. за 25 квадрата веницианска мазилка + труд имате ли идея колко ще ми излезе.

Допада ли ви като идея за коридор . Има и стенни аплици подобни на тези стени.

Освен латекс и веницианска мазилка, друго какво мога да ползвам. Не искам тапети. Ако е латекс, каква марка да бъде за да не сваля хартиеното тиксо и да падне латекса с него?

Много станаха въпросите...ама ще съм Ви много благодарен, ако ми отговорите. :razz:
Любо - специалист
с латекс ще стане плътно но тиксото по принцип ще повдигне тук там гипса.после се корегира с четка може се наложи и малко гипс .трябва да се внимава и бързо да се маха тиксото ,да не стоис часове.
а иначе идеята не ми харесва много старомодна и малко кичозно .или направи нещо разчупващо и нестандартно или го направи изчистен/това разбира се е мое виждане,ако на теб ти допада си го прави/
аз правих пано в стаята на сина ми с жълто и синьо.покри се добре като цвят.
Любо написа:
с латекс ще стане плътно но тиксото по принцип ще повдигне тук там гипса.после се корегира с четка може се наложи и малко гипс .трябва да се внимава и бързо да се маха тиксото ,да не стоис часове.
а иначе идеята не ми харесва много старомодна и малко кичозно .или направи нещо разчупващо и нестандартно или го направи изчистен/това разбира се е мое виждане,ако на теб ти допада си го прави/
аз правих пано в стаята на сина ми с жълто и синьо.покри се добре като цвят.
Коридора ще ми е в тази цветове, но ме наплашиха, че може тиксото да свали латекса и за това питам...

А с веницианска мазилка дали ще се отсече хубаво? И колко ще ми вземе горе долу майстор за 25 кв.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Редно е да ти вземе към 2000лв за венецианска положена по този начин.
Хубавото отсичане, зависи от гладкостта на основата и ръката (и желанието) на работещия.
n_a написа:
Редно е да ти вземе към 2000лв за венецианска положена по този начин.
Хубавото отсичане, зависи от гладкостта на основата и ръката (и желанието) на работещия.
Да ти кажа майсторите които наех...ми оакаха коридора...ужасна ми е шпакловката дадох 600 и нещо лева за 25 кв. шпаколовка. 175 лв е труда им.. оказаха се алкохолици и цигани...взеха парите предварително и ...много зле.

на места ми е като тази драскана мазилка май се казваше. ужасно е ...само дето си хвърлих парите за тях, както и да е...

Мислех си че с венецианска мазика ще се заличи всичко,ама май се лъжа?
Коридора може да ти изглежда така с много видове мазилки не само с венецианска.Разгледай този магазин.
www.nikon2007.com- има какво да видиш
masterval - майстор
Мислех си че с венецианска мазика ще се заличи всичко,ама май се лъжа?
Венецианото не знам, мазилка ли е, какво е, но се работи върху гладка и равна стена. Няма да избягаш от фина шпакловка. Освен това тя не е за тези проекти, които си харесал.
tokuro40 - специалист
я кажи от къде си :lol:
bravo - напреднал
Ако пропорциите на бялото и червено-черното са такива коридора ти ще стане неприемливо тъмен независимо от осветлението. Едно е да гледаш цветовете на лист, съвсем друго е, когато те те гледат от всичките стени.
pacou - помощник
не знам дали си приключил с ремонта на коридора, но мога да ти предложа решение със специални PVC шаблони за многократна употреба и специално лепило за тази цел.

Тема "Как да направя стената да изглежда така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: