• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Chon - напреднал
Купихме си венилови тапети от Домко,които въобще не бяха евтини и съответно с тях си купих и специалното им лепило.
Продавачката каза да грундираме стените с обикновенно лепило след което да поставим тапетите със специалното им лепило като ги намажа обилно преди това и ги оставя да омекнат.Искам да ви кажа че спазих всички инструкции по лепенето на тапетите и гадните тапети така и не се залепиха. Стената върху която се опитах да ги залепя е шпаклована с церезит на първа ръка и след това с унифор.Някой ако е лепил успешно такива тапети моля да даде съвет как да залепя и моите и с какво лепило.Утре смятам да пробвам да ги залепя с едно лепило което го дават за тежки pvc тапети но ако не стане и с това не знам какво да правя. Пробвах ги и с грундиране с обикновенно лепило и с-200 но и така не стана. Някой залепвал ли е такива тапети с обикновенно лепило.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Каква е основата на тапета?
Какъв е съставът на специалното лепило?
Какъв е съставът на обикновеното лепило?
Chon - напреднал
основата на тапета не знам каква е, води се пвц тапет или венил,основата на лепилата не знам каква е но и двете се разреждат с вода
bullet - специалист
При мен се получил същия проблем с малка част от тапетите, когато разредих по грешка лепилото малко повече. Там където лепих с по-гъсто лепило залепва перфектно. Ползвах Бизон универсал-
http://www.comfort.bg/bg/продукти/view/22999.html
което е на основата на скорбяла.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Винил няма какво да му се накисва и вИнил няма как да се залепи с вода.
Прочети какво пише, където има етикети.
Chon - напреднал
"Винил няма какво да му се накисва и вИнил няма как да се залепи с вода.
Прочети какво пише, където има етикети. "
към Майсторите :)
Както казах,вече в първия си пост съм спазил АБСОЛЮТНО всички инструкции ,които бяха написани върху тапетите и лепилото.Това не са първите тапети,които поставям и съм наясно,че тапети с ВОДА не се лепят.Тук става въпрос,че нещо бъркам с техниката,МОЛЯ ако някой може да ми помогне със съвет да го направи-аз лафчета от по-горните и от децата пред блока мога да получа!!!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Извинявам се, че така, но ти каза, че си следвал инструкциите на Продавачката, не на етикета, Аз Продавачка много уважавам.

Още малко да изнахалствам. Сигурен ли си, че Това лепило е подходящото за Този тапет?
Имам не много голям опит с тапети и лепила, нооо пък богат на вариации
zmeios - специалист
Chon написа:
основата на тапета не знам каква е, води се пвц тапет или венил
Винил е отгоре! Аз имам такива, ако говорим за едно и също. Основата им е хартиена (на практика), пък винила е отгоре.

Въпросът за основата е съвсем уместен. Иначе мога да ти кажа моите "миещи" с какво лепило ги залепих - ама айде на ЛС да не правим реклама. Има го във всички големи магазини.
sstefanov - майстор
Лепих скоро същите такива тапети със съответното им лепило върху стена със стар латекс.
Не съм правил предварително мазане на стената с лепило, само върху тапета.
Никакъв проблем!
georosi - специалист
Българско лепило с малко С-200.Винаги аз си преценявам гъстотата на лепилото спрямо типа тапети и състоянието на стените,но и на теб не ти е за първи път така ,че ще прецениш.Налей си 8 л. топла вода,намачкай го добре и го остави един час.Ако имаш цедка го прецеди,ако има твърди неразтворими топченца да не ти останат под тапета,сипи около 20-30 гр. С-200 и можеш да започваш работа.Ако е гъсто лепилото си го разреди с вода.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с венилови тапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: