Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mim - специалист
дам, ето го линка
пдф, страница 15 - фина мозаична мазилка, има и цени и много лоши картинки за ориентир
http://vmw06-01.ebau.at/Contenido-Baumi ... bbg_09.pdf
това е на баумит, само за ориентир, без рекламни цели
desss - специалист
Dimany, водещото не е лъскавината, а лекия релеф. макар че тия мазилки, за които говорят колегите, ще са здрави и релефни, но как ще ги мия? както вече казах, имам доста черни следи от гумени подметки /от сина ми и други забляни гости/, та искам все пак да е нещо миещо, може би на силиконова основа, или блажна...оф :?
Dimany - специалист
Не знам как реши ,че сам предложил некачествени или не миещи материали , :? не случайно натъртих на "коридори" ! номерчето на мокротриене на най- простата боя с която аз работя е 1000 (предполагам че знаеш какво означава) . Пък и 5 от малкото ми постове да прочетеш ,ще разбереш ,че съм най-големия противник на долнопробни материали , и винаги ще държа на това ....
Фасадна мазилка в къщи , нали знаеш как се мие ... с маркуча :wink:
За блажна или силиконова боя ще се въздаржа да коментирам ....
Пмомисли за една лампериика :razz:
desss - специалист
аа нищо не съм решила. ама като почти всяка жена кво ми разбира главата от бои и майсторлъци...казвам кво искам, и чакам съвети от разбиращите. тъй че бъди по-снизходителен, моля те :)
а за тая боя/мазилка/квото е там Swahili на Novacolor да кажеш нещо повече...в кои магазини да я търся, цени, снимки ако имаш... :) и сами вкъщи с валяка ще се справим ли? щото май на това забравих да наблегна - майстори вкъщи вече не искам. и без това си оставят ръцете /да не се обиждат колегите-майстори от форума, но читавите са рядкост, а нямам вече нерви и пари да експериментирам в търсене на такъв/, гледат да те претупат и да си ходят...
Dimany - специалист
http://www.novacolor.it/public/sito/EN/ ... ili_92.asp
По-долу има клипче за нанасянето на финиша , според мен и дете може да се справи :) , Основата обикновенно е близка до цвета на финиша , но на клипа е бяла , така че варианти много
Утре ще ти пусна на лични (да няма сърдити) координати на фирмите от които аз си купувам , пък ти ще си прецениш дали с това или с друго и как да си го направиш . Снимки също утре
desss - специалист
много благодаря, чакам ЛС-то :-D гледах клипчето, изглежда ми лесно.
и сега един ламерски въпрос - трябва ли да полагам нова основа? или латекса, който е в момента е достатъчен /все пак не боядисвам нова стена само със шпакловка/
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:41 am, променено общо 1 път.
Dimany - специалист
Ми desss , те хората предлагат и финиш и основа с подходящ цвят за него . Хубаво е да се боядиса поне 2 раце предварително с въпросната основа за да няма петна от старата боя . Друго важно е , че основната боя за swahili или за който и да е финиш от серията е акрилна ,миеща и много хубаво се разлива по стената . Ако старата ти боя е нормален латекс ,то като полагаш swahili с четката рискуваш да размиеш долното покритие и да се смесят цветовете .... става мазало :lol: . Както ти спомена при бърсане на мръсотия от латекса освен че петното става по голямо ,пада и боята .....
пс : имаш лс :wink:
zmeios - специалист
Dimany написа:
важно е , че основната боя за swahili или за който и да е финиш от серията е акрилна ,миеща и много хубаво се разлива по стената . Ако старата ти боя е нормален латекс
Моля те, обясни ни на нас несведущите, непрофесионални 3D визуализатори, каква е тая акрилна боя, дето се мие, и не е "обикновена"

Щото според мен акрилатните цапаници (пълни също с креда и нишесте) са "обикновена" боя, и се ползват от 90% от хората, а боите, базирани на синтетичен каучук, обикновено се наричат "нормален латекс" или "истински латекс" (нищо че в тях няма, и никога не е имало естествен латекс). В пъти са по-скъпи от акрилата, неизмеримо по-миещи са, и са далеч по-добри в крайна сметка като съотношение цена / полза.

Само погледни базите на Леко, Меко, Далеко, Боро, Зоро и Горо - акрилатен микс със креда - и на Дулукс, Левис и Бен Мур - стопроцентов синтетичен каучук "for indoor and outdoor use" (дори само това последното дава достатъчно информация, за да се направи безспорен избор по параметъра "качество")

И въобще, според мен трябва да се забрани на производителите на цапаници с тебешир и свински крачета да наричат продукта си "латекс". Ама иначе е по-удобно, нали - понеже първите каучукови бои през 20 век са били наричани неправилно "latex paint", и юруш на маркетинговите маслини всичките производители ;) със дишащи, непиещи и незнамсикакви боклуци.
Dimany написа:
пс : имаш лс :wink:
П.С. Аз за разлика от теб не съм писал на човека ЛС, в което да му предложа "оптимален избор", и продажбата на бои и бояджийски услуги е на половин галактика разстояние от това, с което си изкарвам хляба.

П.П.С. Сега разгледах профила ти и сайтовете ти. Оттеглям си обясненията по-горе за това какво е акрилатна боя и какво е "латекс" -- от това което работиш съм 100% сигурен, че ги знаеш по-добре от мен тия работи. Същи и съм 90% сигурен, че мнението ти не добавя никаква стойност към въпроса на питащия (особено с това "поне две ръце основа" - хехе - кой полага 2 ръце под декоративна мазилка), а има за цел, да го наречем деликатно, "интернет маркетинг"
zmeios - специалист
Сега, да се опитам все пак и нещо по темата да напиша, макар че не се имам за специалист:
desss написа:
Бяха малко по-едри от пясък, приличаха на мехурчета въздух, абе много интересно...
Този ефект, който го виждаш на филмчето, никога, по никакъв начин, посмъртно дори, не можеш да го постигнеш просто с "боя". А това дето изглежда лесно на филмчето е пълен бошлаф - нали трябва да се продават литри... Тия мазилки са наистина много готини, но се полагат от човек, работил с тях, и то върху безупречно изравнена повърхност, което на практика значи "прясно шпаклована" - после прясно грундирана, после прясно боядисана с "близък" цвят.

Ако се чудиш защо не можеш да си го сложиш сама -- ами пробвай да си шпакловаш сама с чист гипс някое парче стена (на по-непретенциозно място) и виж разликата между това, което се случва под пръстите ти, и това, което на видео изглежда като "елегатно помахване с маламашката". Специално в случая със "специалните" бои -- боята е гъста, налепя, и при полагането с четката трябва да си абсолютно безупречна в това къде колко дебелина материал "подлагаш".

Търси някой който вече е слагал тоя материал. Или поне е професионалист с венециански мазилки, това е най-близкото за което се сещамм. Тук има достатъчно такива хора, макар да не са словоохотливи и да не пишат нон-стоп ЛС. Иначе, безспорни професионалисти (съдейки по сайтовете им), които обаче бързат да си предложат услугите (съдейки по постовете им тук) не препоръчвам.

Тема "Има ли такава боя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: