• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте! След като изчетох всички мнения по въпроса искам да ви попитам относно отсичането на тавана с хартиено тиксо. До колкото разбрах трябва да се вземе тиксо което да не е много силно и да се премахне докато не е изсъхнал латекса по него. Искам да попитам тиксото остава ли след първата ръка или се маха и за втората се лепи ново тиксо? Моля препоръчайте от къде да си взема "слаболепящо" тиксо!
Благодаря!
Илиян Илиев™ - майстор
Аз съм боядисвал с нормално хартиено тиксо. Махам го след окочантелното боядисване независимо дали са 2 или 3 ръце. Гледам боята по тиксото да е засъхнала за да не се омазвам долълнително докато го свалям.
peter_m - специалист
Забелязъл съм че повечето от хартиеното тиксо е слабо. Аз ползвам 30мм за боядисване. Не го лепя изцяло, а само ръба (примерно на половина), ако не се държи тогава повече, така по-лесно се отлепя. Важно е тиксото да прекара възможно най-малко време залепено. Залепяш преди да боядисаш и разлепваш като свършиш. Не го дръж залепено дълго време. Също става лошо ако е на слънце например или е загрято от нещо.
Това означава ли, че не трябва да чакам много много преди втората ръка, за да не изсъхва и тиксото? Колко време след първата мога да нанасям втората ръка?
nihonjin - специалист
ivoivanov85 написа:
Това означава ли, че не трябва да чакам много много преди втората ръка, за да не изсъхва и тиксото? Колко време след първата мога да нанасям втората ръка?
Не е проблем да стои няколко дена, но не го оставяй повече от седмица.
nihonjin написа:
ivoivanov85 написа:
Не е проблем да стои няколко дена, но не го оставяй повече от седмица.
При мен проблема е, че при отлепването свали и част от латекса, въпреки че бяха минали 4-5 часа от нанасянето на втората ръка.
Какво да направя, да го сваля веднага след отсичането, докато е още мокро ли?
housedoktor - майстор
Изчакай да позасъхне малко и тогава го сваляй.
ArturDent - Почти Безобиден
Абе, майстора, дето ми прави офиса "отсичаше" с нещо като голям ученически триъгълник. Слага го на едната повърхност, която не трябва да се боядисва и маже смело. В последствие търсих такова нещо в Практикер и Бриколаж, но не можах да намеря. Майстора ми го беше донесъл от Германия. Да знаете къде има и как се казва, на кой щанд да го търся ?
housedoktor - майстор
Виждал съм подобни и в България .Лично аз ъглите отсичам с четка , рядко лента или това:

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (1.81 KиБ) Видяна 8521 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Отсичане на ъгъл с тиксо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: