Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Eni - напреднал
Имаме вратички на кухненски шкафчета от МДФ. По ръбчетата /имат нещо като орнамент /, боята е опадала и материалът леко е започнал да се раздува. Трябва да се изшкури, да се сложи кит, да се оформи профилчето и да се пребоядисат. Това с развалените профилчета е само на 2-3 вратички и не е много. Но за да не се увеличи, трябва да се оправя. Има идея новата боя да е автоемайл лак. Мислите ли, че може да се боядисат вратичките с него /ще се поставя с постолет/ върху старата боя, която май беше полиуретанова? И наистина ли ще е по-дълготраен и издръжлив от боята за МДФ. Моля за помощ и разяснения!

В другия форум никой нищо не казва, за съжаление, може би тук някой ще знае дали е възможно такова пребоядисване?! :?
velsi - Почетен майстор
Не е проблем нещо да се боядиса с автоемайллак. Става добре, стига да се работи качествено. Важно условие е основата много старателно да се подготви. В това, че ще се боядисва върху старата боя няма нищо лошо, даже така ще поеме по-малко боя. Проблемните участъци може ако е необходимо да се китосат и преди боядисването всичко да се изшкури с финна шкурка. Успех!
Eni - напреднал
Благодаря ти за отговора и за куража. Страховете ми бяха, че автоемайллакът ще се поставя върху старата /мисля, че беше полиуретанова/ боя на шкафчетата. Иначе майсторът, който ще ги боядисва е наистина много добър. Дано да стане както трябва!
Eni - напреднал
Пак съм в старата тема, по ред причини тогава нищо не стана с вратичките и сега са в съвсем лошо състояние. Възможно ли е да се изшкурят ръбчетата, с кит да се оформят пак и да се боядисат или вече е късно? Ето как са в момента:

Изображение Изображение Изображение
genata6 - специалист
Eni написа:
Пак съм в старата тема, по ред причини тогава нищо не стана с вратичките и сега са в съвсем лошо състояние. Възможно ли е да се изшкурят ръбчетата, с кит да се оформят пак и да се боядисат или вече е късно? Ето как са в момента:

Изображение Изображение Изображение
Да мисля .че няма да имаш проблем !
Китваш ги само ,че трябва да имаш нери и желание !
Eni - напреднал
genata6 написа:

Да мисля .че няма да имаш проблем !
Китваш ги само ,че трябва да имаш нери и желание !
Няма как, трябва да се оправят. Желание имам, за нерви - не е сигурно. Ако постигна резултат за пред хората - ще показвам! :lol:
genata6 - специалист
Ще стане имам подобна случка ! И се получи супер при мене !
Eni - напреднал
genata6, а какъв кит използва?

Тема "Пребоядисване на вратички от МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: