• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
nihonjin - специалист
Synthy написа:

Така, сега да задам въпрос относно шпакловката: майстор ме посъветва, преди фината шпакловка, грубата (след шкуренето) да я намажа с разреден безир. Заздравявало, тапетите лесно се лепяли и отлепвали после.. и т.н. Обаче това нещо много мирише, една седмица в нас смърдя на безир (и все още леко се усеща). С какво бих могъл да заменя безира? Някакъв грунд ли да ползвам, латекс разреден... вие какво ще кажете по въпроса? След този грунд ще се шпаклова фино, за да стане хубава стената и да не личат неравности по тапетите (такова ще слагам).
Намажи грубата шпакловка с дълбокопроникващ грунд. Това помага да не надигаш песъчинки със шпаклата докато правиш финната шпакловка.
И по-добре не си играй с експерименти - да забъркваш шпакловката с латекс. Има си идеални финни шпакловки на пазара.
Synthy - специалист
Ясно, Благодаря!
А относно това с латекса.. до тук ми се получава доста добре, а и вече съм купил материалите.. не ми се иска да ги хвърля. Ще изразходвам баката с латекс, пък след това вече ще взема фина шпакловка. Още повече, че се замислям в коридора да правя венецианска мазилка, та ще ми трябва нещо много фино (ще покажа след завършването, какво се е случило). Този дълбокопроникващ грунд, за който говориш, да не е едно розово нещо, мажещо се с четка?

П.С.
след оглед с подвижна лампа, вече не мисля че е чак толкова добре шпакловано онова, което правих. Не става за боя, но за тапети е един път след едно минаване с виброшлайфа на някои места.
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловка??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: