• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
toni_g79 - специалист
Според мен,не рискувай да мацаш без грунд(бороконтакт примерно)(за c-200 незнам дали става,според мен е съмнително),а още по-добре върху блажната боя сложете пак блажна.НЕ ГРУНДИРАЙ С РАЗРЕДЕН ЛАТЕКС,както те посъветваха,в този случай не е удачно!!!!!!!!
Synthy - специалист
Може ли да споделиш защо не е удачно? Аз съм го правил много пъти, не само върху блажна боя, а и върху лак (за старите цокли едно време се слагаше такова нещо върху постна боя), и резултата е отличен. С години седи латекса без да се напука или отлюспи и падне.
toni_g79 - специалист
Synthy написа:
Може ли да споделиш защо не е удачно? Аз съм го правил много пъти, не само върху блажна боя, а и върху лак (за старите цокли едно време се слагаше такова нещо върху постна боя), и резултата е отличен. С години седи латекса без да се напука или отлюспи и падне.
Не кзавам че нищо няма да стане,а че не е удачно.Значи за боядисване на стени вътрешено с матова боя,аз също не грундирам с други неща освен с боята(както ти казваш),но за блажна боя няма никакъв смисъл,значи принципно боята се разрежда за да може по-лесно да проникне в повърхността която ще се боядисва,така да се каже да просмуче и да направи една по-здрава повърхност за крайната ръка.Значи ако се ползва върху гипсокартон съм на 100% съгласен че е това е начина,но как тази вода ще проникне през здравия и гладък слой на блажната боя?Най-добрия грунд за тази цел е на блажна основа с ацетон,захваща много здраво за блажната боя и прави матова повърхност подходяща за латекса.По твоя метод няма никакво значение дали ще разреди или направо ще боядиса,ако уцели хубава боя може и да се получи,но предвит че вход на блок е доста натоварено трасе се съмнявам да изкара дълго време.
Обзалагам се,че ако разредиш един латекс 1:4 и повърхността е блажна боя гланц след боядисване и засъхване може лесно да се забърше с парцал,не мисля че това е здрава повърхност за боя!!!!

П.П то и ние даваме съвети без да знаем конкретната ситуация каква е,то все едно доктор да поставя диагноза по телефона :lol: Зависи тази блажна боя каква е (гланц,мат),нз защо тези неща се пропускат от хората.Проблема на някои бои е,че пишат МАТ на тях а всъщност като се нанесат и са доста по гладки от мат,което създава въпросите петна се получават защо.....и едни съвети грунд не грунд........просто с по-лъскави бои се работи по-специфично.
pavkatay - майстор
toni_g79 написа:
........значи принципно боята се разрежда за да може по-лесно да проникне в повърхността която ще се боядисва,така да се каже да просмуче и да направи една по-здрава повърхност за крайната ръка.Значи ако се ползва върху гипсокартон съм на 100% съгласен че е това е начина,но как тази вода ще проникне през здравия и гладък слой на блажната боя?........
+ 1
tosho74 - помощник
tih_nik написа:
Здравейте всички искам да попитам с какъв грунд да мина върху блажната боя за да хване латекс (мога ли да ползвам С200 като грунд)
очаквам да ми отговорите защото сме се хванали да ремонтираме входана блока
Праскай направо латекса ,правил съм го преди 4 години и нямам проблем Ако блажната боя е здрава без подпухвания,пукнатини идруги такива е запечатала стената повече от всеки грунд.Ако се притесняваш дали самия латекс хваща върху боята-хваща! За да си сигурен направи проба на малък участък от стената. :)
Synthy - специалист
toni_g79 написа:
Synthy написа:
Не кзавам че нищо няма да стане,а че не е удачно...
Благодаря, доста полезно инфо :prost:
toni_g79 - специалист
Synthy написа:
toni_g79 написа:
Synthy написа:
Не кзавам че нищо няма да стане,а че не е удачно...
Благодаря, доста полезно инфо :prost:
Не разбирам заяждаш ли се или........... Ако тези 15 реда не са ти достатъчно "инфо",като аргументация на това което твърдя,не знам какво да ти кажа :)
Synthy - специалист
Ъ.. какво заяждане... :? няма такова нещо! Изказах благодарност, за споделеният ти опит. Има вероятност да ми се наложи пак да мажа върху блажна боя, и определено ще направи както ти казваш :) Не съм цитирал всичко, защото си знаеш какво си написал, пък и да не пълня базата на форума с повтарящи се неща. Който иска, ще прочете оригиналният ти пост :)
toni_g79 - специалист
Synthy написа:
Ъ.. какво заяждане... :? няма такова нещо! Изказах благодарност, за споделеният ти опит. Има вероятност да ми се наложи пак да мажа върху блажна боя, и определено ще направи както ти казваш :) Не съм цитирал всичко, защото си знаеш какво си написал, пък и да не пълня базата на форума с повтарящи се неща. Който иска, ще прочете оригиналният ти пост :)
То малко извън темата ,ама ИЗВИНЯВАЙ,помислих че е сарказъм :) Успех с начинанието !!! и да качиш снимки :)
Synthy - специалист
задълже :) дано не ми се наложи де :) ще кача обаче от декорацията, която предвиждам да правя :)
  • 1
  • 2

Тема "Латеск върху блажна боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: