Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте!
Интересува ме има ли някакви особености за боядисване с латекс. До сега винаги съм го правил с валяк, но си купих ел. машинка за боядисване. Тя може ли да се ползва за латекс?
Също така проблем ли е да се пръска върху стар латекс или предварително той трябва да се махне и след това да се нанася новият?
Благодаря! :)
Emerald - модератор
Спокойно се боядисва върху стар латекс. Не се боядисва с бои на водна основа върху бои на маслена. Т.е. трябва да си сигурен, че отдолу наистина е латекс, а не блажна боя.

Колкото до пръскане, ефектът е по-добър. Много по-равномерно се нанася и ефектът е "кадифена" повърхност. Обаче ако не се лъжа се поразреждаше май латекса за тях. :? Нормалния латекс е прекалено гъст за пръскане.
galia_ - специалист
sawaster написа:
Здравейте!
Интересува ме има ли някакви особености за боядисване с латекс. До сега винаги съм го правил с валяк, но си купих ел. машинка за боядисване. Тя може ли да се ползва за латекс?
Също така проблем ли е да се пръска върху стар латекс или предварително той трябва да се махне и след това да се нанася новият?
Благодаря! :)
ако отдолу е червен латекс, а искаш да го направиш бял ще трябва доста ръце да боядисаш. иначе - бял върху бял нямаш никакъв проблем.
Emerald - модератор
За покривност на прекалено контрастни цветове има оцветени грундове, така че ръцете не стават повече.
galia_ - специалист
Emerald написа:
За покривност на прекалено контрастни цветове има оцветени грундове, така че ръцете не стават повече.
човек винаги може да научи нещо ново. благодаря ти. както винаги - на ниво!

Тема "Латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: