• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте от скоро съм във Форум-а НаправиСам искам да ви попитам за боядисване на таван във хола(ново строителство) имаше няколко теча които са отстранени но останаха петна след тях намазах ме ги с грунд Леко(концентрат червен) без да добавям вода и сега след няколко ръце латекс Genius pro Superwisse си личат петната намазани с грунд въпроса ми е какво да направя че да не си личи намазаното с грунд минах вече 3-4 ръце латекс :?
peter_m - специалист
Грунда се разрежда 1:10-12 .

Освен да минеш още 3-4 ръце и да се надяваш че няма да се вижда ... Или да изстържеш всичко, нова шпакловка, грунд (РАЗРЕДЕН) и тогава латекс, или да боядисаш тавана розов (червен) че да не си личи ...
EDI - майстор
Привет, Илия, добре дошъл. :) :partyman: трябвало е да разредиш грунда.Проблема ти не е малък, защото и от много ръце може да възникне проблем с люспенето на латекса, но друг начин няма.
EDI написа:
Привет, Илия, добре дошъл. :) :partyman: трябвало е да разредиш грунда.Проблема ти не е малък, защото и от много ръце може да възникне проблем с люспенето на латекса, но друг начин няма.
Знам идея-та с грунда не беше моя но както и да е аз си мислех дали няма да стане ако го мина само петната със шкурка 220 и после да боядисам само петното..... :?

p.s Проблема не е че са червени а това че повърхността е друга грапавост и се отличава от останалата повърхност на тавана иначе латекста го покри но самата повърхност намазана с грунда е по лъскава и гладка и на бяло си личи много
peter_m - специалист
ilia1984 написа:
EDI написа:
Знам идея-та с грунда не беше моя но както и да е аз си мислех дали няма да стане ако го мина само петната със шкурка 220 и после да боядисам само петното..... :?
И ще стане петно от латекса. Особено ако го погледнеш срещу светлина или на пусната лампа ...Стена (таван) се боядисва изцяло наведнъж.

Не знам на какви места са петната, но може да измислиш някакъв декоративен окачен таван, който да ги покрива. Това само като идея.
peter_m написа:
И ще стане петно от латекса. Особено ако го погледнеш срещу светлина или на пусната лампа ...Стена (таван) се боядисва изцяло наведнъж.

Не знам на какви места са петната, но може да измислиш някакъв декоративен окачен таван, който да ги покрива. Това само като идея.
Разбирам въпроса ми е ако изшкуря само петната и мина още една ръка тавана дали ще се оправи бяло-то навсякъде и ще се получи равномерна повърхност :?
peter_m - специалист
Ако се спреш на този вариант първо мини само изтърканите места с латекс ( да побелеят ) и после нацяло. Ако използваш качествен латекс (поне да не е някакъв рядък, който не покрива) може и да стане :?
EDI - майстор
Няма да стане еднородна повърхността, ще си личи разликата.Ако шлайфаш, караш целия таван.Така и така, ще търкаш, може да пробваш на едно петно.
EDI написа:
Няма да стане еднородна повърхността, ще си личи разликата.Ако шлайфаш, караш целия таван.Така и така, ще търкаш, може да пробваш на едно петно.
Ще пробвам някой петна се покриха с латекса Genius pro Superwisse
Тани - модератор
Дори с търкане на целия таван трудно ще докараш същата текстура навсякъде!Най-правилното решение е да прешпакловаш целия таван с фина шпакловка - най добре от тези пастообразните в кофите и след това грундиране. Най добре ще е да ползваш праймера на боята с която ще боядисваш . Материала за шпакловката струва по-малко от една ръка боя , но ти дава 100% гаранция за успех!
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: