• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
uzunov_i - специалист
Здравейте! Ще боядисваме вкъщи. Купихме миещ се латекс Levis и искаме да разбера дали трябва да се грундира преди латекса? Става въпрос върху вече замърсен латекс.

Намерете препоръчани бояджии за боядисване с латекс!
cybersas - специалист
Ако не искаш проблеми - грундирай. Той грунда затова е измислен.
toni_g79 - специалист
И какъв и смисъла да грундира върху латекс,ако стария е здрав и няма петна които да избият върху новия (мазно или жълти от влага примерно),и ако цветовете не са от много тъмно към много светло.Но ако пък стария латекс по една или друга причина пада грунда няма да го спаси............
cybersas - специалист
toni_g79 написа:
И какъв и смисъла да грундира върху латекс,ако стария е здрав и няма петна които да избият върху новия (мазно или жълти от влага примерно),и ако цветовете не са от много тъмно към много светло.Но ако пък стария латекс по една или друга причина пада грунда няма да го спаси............
Щото има прах, мърсотия, може и тук - таме да има нещо мазничко... Та - затва. Един вид - измиване с грунд. Неговите съставки са различни от тези на латекса - прониква на дълбоко - химия брат, съвременна химия.
toni_g79 - специалист
cybersas написа:
toni_g79 написа:
Щото има прах, мърсотия, може и тук - таме да има нещо мазничко... Та - затва. Един вид - измиване с грунд. Неговите съставки са различни от тези на латекса - прониква на дълбоко - химия брат, съвременна химия.
Брат явно голям опит имаш,и кой грунд по-точно ще спре мазното да не избива или жълтото от водата.Химия викаш и фантастика :lol: ,па викаш че и миеш с грунда,а и с кой грунд каза се спират петната?
поне препоръчай на човека грунд или нещо друго за всичките тея главоболия,ако ги има...... щото грундове много.....
Дори и да има петна някъде по стената се третират само те,не е необходимо цялата стена,след което се боядисва спокойно с новата боя,без да се занимава с глупости.
cybersas - специалист
toni_g79 написа:
cybersas написа:
toni_g79 написа:
Брат явно голям опит имаш,и кой грунд по-точно ще спре мазното да не избива или жълтото от водата.Химия викаш и фантастика :lol: ,па викаш че и миеш с грунда,а и с кой грунд каза се спират петната?
поне препоръчай на човека грунд или нещо друго за всичките тея главоболия,ако ги има...... щото грундове много.....
Дори и да има петна някъде по стената се третират само те,не е необходимо цялата стена,след което се боядисва спокойно с новата боя,без да се занимава с глупости.
Ха хахаха - явно си про по темата. Да, ако ти е това работата и пестиш всеки литър - играеш си само с петната. Аз щото само една къща имам - та си грундирам навсякъде... Грунда си е част от процеса - можеш да прескочиш, но рискуваш. Аз ползвам на Лакпром грундовете и съм много доволен. Не знам кое е "жълтото от водата", но при мен скри ръждива капачка от стара ел. инсталация - 2 години - не е избило. Та - те така... Човека пита - да грундирам ли? - Моя отговор е нееднозначно - Да. Па ти си философствай, колкото искаш :)
wentii - специалист
cybersas,я вземи няколко различни латекса и прочети инструкциите за работа да видим къде точно пише че грунда е задължителен и какви точно проблеми ще има,ако не се грундира? Може би ще падне латекса? Грунда е последното,което може да определи някого като професионалист!
toni_g79 - специалист
Много не обичам да споря с хора които и идея си нямат за какво става въпрос но са се напънали като "въшлета".Значи освен,че не си на ниво да спориш и нямаш нито опит нито познания.Боядисал си една къщичка аз съм боядисал има-няма сто и една,но не това е важното.Вземи и прочети малко преди да даваш акъл.......
http://answers.yahoo.com/question/index ... 720AAQXx9v
http://www.ehow.com/info_8234894_do-nee ... walls.html
Не можах да намеря нищо на български за сега..Най-редовно заради "гъбки като теб трябва да се ровя в нета и да им доказвам,понеже на някой им е трудно да разберат,че има хора които знаят и са работили повече от тях...........
grammy - специалист
майсторите!!! захванах ремонт, ама нямам много време за губене, накратко какъв ми е проблема: свалям стари тапети, под тях е било постна боя, смятам да ударя грунд от розовият /не му знам точното име на боро е/, след това слагам шпакловка гипсова, и накрая латекс. моля ако имам грешка някъде, поправете ме, преди да съм се издънил, че не разбирам много! :)
mumar - специалист
Никога не съм боядисвала с друго освен с латекс, но до момента в който се включат разбирачите, прочетах само това от "чичо Гошо",
просто така за обща култура:
http://paper.standartnews.com/archive/2 ... 3786_6.htm
http://www.azremontiram.com/index.php?o ... &Itemid=27
С други думи върху постно не се задържа друго, или поне аз така го разбрах!
Умната и успех!
  • 1
  • 2

Тема "Трябва ли да се грундира преди латекса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: