Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ribnikolaevi - майстор
ebahti написа:
Всъщност-не, не те познавам,само споделям.....инак нема лошо да е взискателен човек-но не и вманиачен :rock:
Сега пък намекваш, че съм вманиачен. А ако това не е намек, не виждам причината да драскаш тук! Нито помагаш, нито даваш идея как да си оправя проблемите, а правиш някакви намеци за това що за човек съм. Ходи си продавай къщето, че вече досаждаш!
ribnikolaevi - майстор
Видях, че не съм качил снимки. Ето малко:

Прикачен файл

P1040567-res.jpg
P1040567-res.jpg (37.08 KиБ) Видяна 3054 пъти

Прикачен файл

P1040566-res.jpg
P1040566-res.jpg (44.1 KиБ) Видяна 3054 пъти

Прикачен файл

P1040565-res.jpg
P1040565-res.jpg (19.64 KиБ) Видяна 3054 пъти
ribnikolaevi - майстор
А изцапаната дограма как се почиства?

Прикачен файл

P1040571-res.jpg
P1040571-res.jpg (46.11 KиБ) Видяна 3054 пъти
Dessi2026 - специалист
Да взема и аз да се включа - за дограмата мога да ти предложа да пробваш следното:
Взимаш Cif от магазина и намазваш внимателно зацапаното - може и с пръст, гледай да не намажеш и стената. После оставяш няколко минутки (1-2 би трябвало да стигнат) и внимателно го измиваш с гъбичка или мокра кърпа. При мен подейства, но е възможно и да зависи от вида латекс.
Успех! :)
Илиян Илиев™ - майстор
По принцип изцапаната дограма се чисти от този който я е изцапал. Но ако са му удържани пари за омазването е оправдано да си я чисти собственика. Иначе си е нагъзване с хващане за палците. :lol:
marnik - специалист
Не изглежда добре отсечено на снимките наистина. Когато ми се наложи да отсичам вътрешни ъгли вкъщи ползвах една то тези големите шпакли дето ги дават и при работа с тапети.
Прикачен файл:
51.282.01.jpg
51.282.01.jpg (6.73 KиБ) Видяна 2962 пъти
Поставяш на ъгъла и внимателно мацваш с четката, после избърсваш с парцал (или във фланелката, както аз правех) обратната страна, за да не изцапаш с подлизналата боя, местиш нагоре и пак леко с четката. Този метод даде добри резултати дори в ъглите, където ъгъла беше заоблен заради криви стени. Като си следваш вертикала визуално изглежда добре.

За прозорците използвах обикновена шпакла с навлажнен парцал върху нея.

Успех
IJAN - специалист
ebahti-и това ли е вманиачаване-според теб кой трябва да прави поправките преди боядисването?Или идва бояджията и я подкарва-пък дали има малки ръбчета за доизшкурване,дупчици-абе това е за маниаци-не е за нас.
ValBo - специалист
Аз използвам в тиксо в частните си ремонти, но за да не подлизва под тиксото използвам една малка хитрост.
Боядисвам тиксото и частта от другата стена с цвета върху който е тиксото. Боята прави филм върху ръба на тиксото и така не влиза от другата боя под самото тиксо. Изчаквам да изсъхне. После си боядисвам с цвета който съм избрал.
Ръбовете стават прави - малко трябва да се внимава при самото лепене да не се разкриви.
Лошият момент е с покривността на боите - техниката работи само в случай, че горният пласт боя, покрива без проблем долният. Т.е трябва по тъмният да се слага върху по светъл цвят.
Върши перфектна работа за направа на фризове и цокли. В ъглите е малко кофти, защото досега на перфектен ъгъл не съм попадал, но и там с малко повечко нагласяне и "благословии"към "майстора", нещата стават
wentii - специалист
ValBo написа:
Аз използвам в тиксо в частните си ремонти, но за да не подлизва под тиксото използвам една малка хитрост.
Боядисвам тиксото и частта от другата стена с цвета върху който е тиксото. Боята прави филм върху ръба на тиксото и така не влиза от другата боя под самото тиксо. Изчаквам да изсъхне. После си боядисвам с цвета който съм избрал.
Ръбовете стават прави - малко трябва да се внимава при самото лепене да не се разкриви.
Лошият момент е с покривността на боите - техниката работи само в случай, че горният пласт боя, покрива без проблем долният. Т.е трябва по тъмният да се слага върху по светъл цвят.
Върши перфектна работа за направа на фризове и цокли. В ъглите е малко кофти, защото досега на перфектен ъгъл не съм попадал, но и там с малко повечко нагласяне и "благословии"към "майстора", нещата стават
Тиксо-миксо,бля,бля,научете се да отсичате!
ValBo - специалист
Понеже на форума отгоре пише "Направи сам", затова и аз, като абсолютен аматьор в строителството, си позволявам да давам съвети на подобните на мен.
Ако боядисването ми беше професия, а не нещо което правя на 3-4 години веднъж, най-вероятно ще съм се научил да отсичам. В момента не смятам, че е нужно и споделям техника за ненаучили се като мен.

Тема "Довършване след майсторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: