ebahti написа:Всъщност-не, не те познавам,само споделям.....инак нема лошо да е взискателен човек-но не и вманиаченСега пък намекваш, че съм вманиачен. А ако това не е намек, не виждам причината да драскаш тук! Нито помагаш, нито даваш идея как да си оправя проблемите, а правиш някакви намеци за това що за човек съм. Ходи си продавай къщето, че вече досаждаш!
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ribnikolaevi
- майстор
30 мнения в "Довършване след майсторите"
ribnikolaevi
- майстор
Видях, че не съм качил снимки. Ето малко:
Прикачен файл
P1040567-res.jpg (37.08 KиБ) Видяна 3054 пъти
Прикачен файл
P1040566-res.jpg (44.1 KиБ) Видяна 3054 пъти
Прикачен файл
P1040565-res.jpg (19.64 KиБ) Видяна 3054 пъти
ribnikolaevi
- майстор
А изцапаната дограма как се почиства?
Прикачен файл
P1040571-res.jpg (46.11 KиБ) Видяна 3054 пъти
Dessi2026
- специалист
Да взема и аз да се включа - за дограмата мога да ти предложа да пробваш следното:
Взимаш Cif от магазина и намазваш внимателно зацапаното - може и с пръст, гледай да не намажеш и стената. После оставяш няколко минутки (1-2 би трябвало да стигнат) и внимателно го измиваш с гъбичка или мокра кърпа. При мен подейства, но е възможно и да зависи от вида латекс.
Успех!
Взимаш Cif от магазина и намазваш внимателно зацапаното - може и с пръст, гледай да не намажеш и стената. После оставяш няколко минутки (1-2 би трябвало да стигнат) и внимателно го измиваш с гъбичка или мокра кърпа. При мен подейства, но е възможно и да зависи от вида латекс.
Успех!

Илиян Илиев™
- майстор
По принцип изцапаната дограма се чисти от този който я е изцапал. Но ако са му удържани пари за омазването е оправдано да си я чисти собственика. Иначе си е нагъзване с хващане за палците. 

marnik
- специалист
Не изглежда добре отсечено на снимките наистина. Когато ми се наложи да отсичам вътрешни ъгли вкъщи ползвах една то тези големите шпакли дето ги дават и при работа с тапети.

51.282.01.jpg (6.73 KиБ) Видяна 2962 пъти
Поставяш на ъгъла и внимателно мацваш с четката, после избърсваш с парцал (или във фланелката, както аз правех) обратната страна, за да не изцапаш с подлизналата боя, местиш нагоре и пак леко с четката. Този метод даде добри резултати дори в ъглите, където ъгъла беше заоблен заради криви стени. Като си следваш вертикала визуално изглежда добре.
За прозорците използвах обикновена шпакла с навлажнен парцал върху нея.
Успех
Прикачен файл:
51.282.01.jpg (6.73 KиБ) Видяна 2962 пъти
За прозорците използвах обикновена шпакла с навлажнен парцал върху нея.
Успех
ValBo
- специалист
Аз използвам в тиксо в частните си ремонти, но за да не подлизва под тиксото използвам една малка хитрост.
Боядисвам тиксото и частта от другата стена с цвета върху който е тиксото. Боята прави филм върху ръба на тиксото и така не влиза от другата боя под самото тиксо. Изчаквам да изсъхне. После си боядисвам с цвета който съм избрал.
Ръбовете стават прави - малко трябва да се внимава при самото лепене да не се разкриви.
Лошият момент е с покривността на боите - техниката работи само в случай, че горният пласт боя, покрива без проблем долният. Т.е трябва по тъмният да се слага върху по светъл цвят.
Върши перфектна работа за направа на фризове и цокли. В ъглите е малко кофти, защото досега на перфектен ъгъл не съм попадал, но и там с малко повечко нагласяне и "благословии"към "майстора", нещата стават
Боядисвам тиксото и частта от другата стена с цвета върху който е тиксото. Боята прави филм върху ръба на тиксото и така не влиза от другата боя под самото тиксо. Изчаквам да изсъхне. После си боядисвам с цвета който съм избрал.
Ръбовете стават прави - малко трябва да се внимава при самото лепене да не се разкриви.
Лошият момент е с покривността на боите - техниката работи само в случай, че горният пласт боя, покрива без проблем долният. Т.е трябва по тъмният да се слага върху по светъл цвят.
Върши перфектна работа за направа на фризове и цокли. В ъглите е малко кофти, защото досега на перфектен ъгъл не съм попадал, но и там с малко повечко нагласяне и "благословии"към "майстора", нещата стават
wentii
- специалист
ValBo написа:Аз използвам в тиксо в частните си ремонти, но за да не подлизва под тиксото използвам една малка хитрост.Тиксо-миксо,бля,бля,научете се да отсичате!
ValBo
- специалист
Понеже на форума отгоре пише "Направи сам", затова и аз, като абсолютен аматьор в строителството, си позволявам да давам съвети на подобните на мен.
Ако боядисването ми беше професия, а не нещо което правя на 3-4 години веднъж, най-вероятно ще съм се научил да отсичам. В момента не смятам, че е нужно и споделям техника за ненаучили се като мен.
Ако боядисването ми беше професия, а не нещо което правя на 3-4 години веднъж, най-вероятно ще съм се научил да отсичам. В момента не смятам, че е нужно и споделям техника за ненаучили се като мен.
Тема "Довършване след майсторите" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература