Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
zori_ch - напреднал
Здравейте,
от доста време чета и ровя в този супер форум :-D доста неща научих и приложих.
Вече почти 2 месеца правя ремонт-къде с майстори, къде сама-шпакловка, боя....Сега вече имам проблем-видях при познати едно шкафче направо страхотно-те са си го правили.Като попитах как, казаха че за да се получи старинен ефект са използвали ПАТИНА. Обиколих къде ли не-е, няма, някой знае ли с какво мога да я заместя? Купила съм кит мога ли да го използвам? Ефекта е : на места се вижда долната повърхност на дървото, после друг слой е избелено, и накрая лакирано с цвят. Смятам така да направя спалня и гардероб, но не знам...само да не ги съсипа :? .
Благодаря!
Emerald - модератор
За да не ги съсипеш, тренирай първо на друго. Faux finish за мебели е обсъждан доста.

За да постигнеш ефект на патина трябва боята да смесиш 1:1 с глейз и нанасяш върху боядисана вече с основна боя повърхност (ако ще прозира основния цвят на материала, нищо не боядисваш предварително). Изтриваш след това с парцалче така че цвета да остане само по ръбовете и оставяш да изсъхне. Това е.
zori_ch - напреднал
Благодаря много!!!! Да, наистина ще пробвам първо някъде, а и дано да намеря Faux finish.
Поздрави :wink:
Emerald - модератор
а и дано да намеря Faux finish.
Къде ще го търсиш? С търсачката във форума? :lol:
Така се нарича този вид декоративно боядисване. Това не е някакъв особен продукт, който предполагам се каниш да търсиш. Всично се прави с обикновенни бои. Единственото което трябва да си намериш е глейз. Ще
откриеш в магазините за художници - различните боички си имат свои глейзове.
zori_ch - напреднал
:lol: Да разбрах :lol: Днес малко обиколих по магазините и си купих.Благодаря ти още веднъж за помоща :razz: !!!!!А, ако не е неудобно - бях потърсила помощ и за спалнята си, като тайно се надявах на твоята,ама досега нищо.......
Ще съм ти много БЛАГОДАРНА и ЗАДЪЛЖЕНА!!!!!!!!!
=========
моля, да помогнете и за моята спалня.Стаята е доста малка и тъмна и искам да я направя по интересна.Ето моята идея, но вече много се колебая...ако може дайте други предложения купих тапети в бяло с цветя. Цветята са само с черен контур.Тях смятам да ги залепя на едната страна, а другите стени да боядисам с лятекс-първо мислех сив или два цвята - сиво и бяло.....смятам да оправя и лакирам самата спалня, нощни шкафчета и гардероб-старинен стил, но още не знам в какъв цвят да са.Мисля на таблата с черен байц и някакъв шаблон да сложа пак някакви цветя, но се опасявам да не е кичозно. Моля ви дайте някакви идеи, че направо се побърках от мислене.......
Благодаря!

Тема "Патина???????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: