Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
velin_bs - помощник
Здравейте, правя ремонт на покрива и реших там където са ламарините да ги боядисам, за да са по издръжливи. Но незнам с какво да ги обработя :? В магазините се предлага боя Хемърайт , която пише че се използва за всякакви метали, втория вариянт е българска боя Протекта 3 в 1 ... но и за двете НЕ пише че са подходящи за цинк. Майстора за покрива ми каза да го боядисваме със сребърен феролит. Ако някои има идея кое е най - доброто ще съм благодарен да сподели.
Panzer - специалист
http://vamko.com/mipa.php тази съм я изпробвал въху поцинкована ламарина, държи за разлика от "протекта", Но и цената си я бива - по спомен около 40 лв..[/url]
Хемърайт е много добро боя, но се нанася върху ръждясали, полуръждясали и т.н. метали. Няма проблем върху подцинкована ламарина, но е добре да се изчака 1 г. т.е. ламарината да се състари.
Върху ламарина от чист цинк, титан-цинк и мед първо се минава с Хемърайт грунд за цветни метали и после с боята, има го описано. Сребърният феролит е слаб, използва се за предпазване от слънчева светлина и относително от UV и правилно е да се нанесе след боядисване с блажна боя.
Бих препоръчал Хемърайт, но след 1,2 год.
Дано съм полезен, успех.
velin_bs - помощник
Благодаря много за полезната информация и наистина ще изчакам година, за да се състари ламарината и тогава ще боядисам :)
neillmakoli - специалист
Има едни шпреиове на Вюрт, но надали ще е удачен избор.
marian1 - майстор
И аз така съм учен-докато цинка не потъмнее боя няма да го хване - трайно!
zuk - напреднал
Моите поцинковани ламарини на покрива са остарели, даже ръждясали на места. С какво да ги мажа? Някакъв преобразувател май трябва първо? Или направо с тази боя от Вамко?
RANOPILE - напреднал
С такава боя 3в1(ръждопреобразувател, грунд, боя) си бях боядисал джантите(железни) миналата зима, като разбира се преди това с телчета на бормашината бях изчистил. Но след като ги свалих напролет видях, че там където имаше ръжда преди почистването пак си беше избила. Затова не я препоръчвам за тежки/сурови условия. Незнам дали и покривна ламарина би опазила такава боя... друг е въпроса след колко време ще започне да се люпи... На вилата бунара покрива му е от поцинкована ламарина и бяхме го боядисали червен(с обикновена боя), но за няколко години почти изцяло се олюпи и стои много грозно докато не се изчисти изцяло. Затова е хубаво да се използват подходящи бои за поцинкована ламарина.

Тема "Боя за метал (цинк) ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: