• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
isbul - специалист
Краси,кажи някой акрил гланц(глос),че нещо от както спряха аквата на леко,не мога да намеря.А и предвит качеството на акрилите в бг,ако иска да го прави плътен цвят без да се виждат шарките на дървото си мисля,че ще е по-добре с блажно да боядисва ,но и не става ясно какъв материал е тая маса и какво точно иска плътен цвят или полупрозрачност,каква лъскавост и .т.н,за това казах,че е много малко информацията която дава ама.....:?
Материалът е чам предполагам, предпочитам да не е лъскаво, по скоро да е мат. По принцип тези маси са с плътен цвят, дървените нишки се загатват, но това ще преценя като видя резултатът.
Ако масата е масив, какво пречи да се изшкури с виброшлайф (за по-лесно), после да се мине с воден байц - колкото ръце са необходими - и отгоре - с лак?
Много е трудно да се изшкури, има орнаменти.

Надявах се просто да има някаква боя за подобни случаи, в един мебелен магазин я нарекоха "паста" , но не намирам информация за нещо такова.
Chefo77 - майстор
Все си мисля, че върху лака каквото и да намажеш, ефектът ще е като в първия ти пост.
краси иванов - специалист
isbul,Тони пита за себе си.
Щом искаш мат,боя бол.Отиди в който и да е голям магазин и си избери,някои фирми тонират.Само,че имай предвид,че няма да имаш шарка на дървото.Цвета Венге,не е просто цвят.Ако буквално искаш венге,като дървесен цвят с боя няма да стане,или поне ти не можеш да го докараш.
А ако просто искаш тъмен цвят нямаш грижи,зашлайфаш,грундираш и боядисваш.

Тони,за по не претециозните клиенти ползвам една турска боя(не и знам точно името,че пише на турски-добра е).Като се прибера,ще видя дали имам останала кофа да ти я продиктувам.
За по-правещите,че разбират ползвам Дюлакс.
А за по-имащите и искащи най-доброто-винаги Ойкос.

Но няма никакви проблеми и да ползваш лак на водна основа -супер гланц,върху каквито и да е бои.
torbalan - Дървен философ
isbul, най-лесно щеше да стане, ако я беше снимал тая маса...

иначе и аз съм за шкурене, байц и матов лак...

лично аз харесвам на бекер-акрома продуктите...

една фирма - Дренски, ги внася.
краси иванов - специалист
В крайна сметка ти какво точно искаш-да лакираш,да байцваш или да боядисваш?

Я вземи ,наистина снимай масата,че така май само се хабим да пишем на вятъра!!!
isbul - специалист
Идеята ми беше, ако има специално покритие за такива цели. Разбирам, че е много по-сложно, особено ако трябва да се шкури, а сега не и сезона.
Благодаря на всички за помощта! :yawinkle:
torbalan - Дървен философ
ако искаш малко от малко да изглежда добре - трябва да я изшкуриш...
  • 1
  • 2

Тема "С какво да боядисам маса, да стане венге?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: