Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
audibs - напреднал
Здравейте значи купих си латекс на Dulux,различни цветове за различните стаи,Понеже е нова кооперация стените са шпакловани и после довършени с гипс-сатен и изшкурени.Иска ми се да мина всички стени с разреден бял български латекс,възможно най евтиния,да може стените да попият него и после да боядисам с Dulux-a.Или пък да мина първата ръка с по разреден Dulux и една с нормална пропорция.Та предложете ми най-евтиния латекс или пък някакъв грунд?Благодаря предварително на включилите се.
EDI - майстор
Сакън, не смесвай латексите :mod: .Купи си грунд, грундирай стените, след това две ръце и готово.Във всеки уважаващ себе си магазин за бои ще ти предложат подходящ грунд.
audibs - напреднал
Аз нямам намерение да смесвам латексите,а първо да ударя една основа с разреден евтин латекс.И след като дръпне тогава да направя две ръце с дулукса.Според мен не би трябвало да е проблем,но да се изкаже някой който разбира.
EDI - майстор
Точно това имам предвид - не го прави така.Направи така - грунд, две ръце латекс.Качествените латекси си имат небоходимите съставки за прилепване към стените и грунда и към слой от същия латекс.Не се знае какво прилепване ще има към латекса на друг производител - все пак съставите са различни.
audibs - напреднал
Добре какъв грунд ми препоръчвате марка,количество и цена.Става въпрос за към 140кв.м стени.
EDI - майстор
В момента се сещам, че в къщи правих коридора с латекс на ЛЕВИС.Грундирах с грунд на МАРШАЛ.Стана идеално, така, че можеш да го изполлзваш спокойно.
audibs - напреднал
Сега прочетох в инструкцията за ползване на Dulux-a никъде не пише първо да се грундира,а за небоядисани стени дават първата ръка да се разреди 1част вода към 5 части боя,а нормално се боядисва после с 1част вода към 10части боя?
EDI - майстор
Щом производителя пише така, направи го. Иначе грунда се слага за равномерна попивност.

Тема "ефтин латекс за първа ръка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: