Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте,

доста изчетох, много поумнях, ама решение на моя проблем не намерих. Шкафчетата ни са много стари и са ужасно грозни. Дайте идеи как да ги направя да изглеждат по-лъскави. Старая се кухнята да бъде свежа а именно една стена е зелена другата е жълта, радиатора оранжев, масата е синя. Бих искал и шкафчетата да са малко по така. Първо да питам за старата боя досега съм свалял боя с пистолет, ама прочетох за терминатор и ми се стори по-лесен вариант. Има ли разлика ? За боядисването ми дадоха идея да боядисам с авто лак за да стане по-лъскаво, макар че аз не намирам логика в това. Мисля и дръжките да сменя и само до толкова ми стига фантазията. Ще се радвам на всякакъв вид идеи и предложения

Прикачен файл

DSC00547.JPG
DSC00547.JPG (182.3 KиБ) Видяна 9492 пъти

Прикачен файл

DSC00548.JPG
DSC00548.JPG (165.07 KиБ) Видяна 9492 пъти

Прикачен файл

DSC00549.JPG
DSC00549.JPG (148.1 KиБ) Видяна 9492 пъти

Прикачен файл

DSC00550.JPG
DSC00550.JPG (148.98 KиБ) Видяна 9492 пъти

Прикачен файл

DSC00551.JPG
DSC00551.JPG (170.17 KиБ) Видяна 9492 пъти
georgiarg - специалист
Опитай да ги облепиш с фолио
Emerald - модератор
Аз съм против фолиото.

Не разбрах обаче какви са тези папагалски изпълнения със стените? :shock: Под "по-така" подобен кич ли подразбираш?

Лъскав ефект е това което би трябвало да избягваш. Това което трябва да направиш е да свалиш вратичките, да свалиш старата боя, шпакловаш и изгладиш идеално (премахваш всички стари ключалки и запълваш дупките), оформяш с декоративни елементи ако ще го правиш (летви, молдинги и т.н.) и боядисваш отново. После си правиш габарит за купените нови и съвременни дръжки, набелязваш дупките на всички вратички , пробиваш дупките и монтираш дръжките. Това е.
Аз лично не ги определям като папагаслки, цветовете не са ярки и натрапчиви (освен оранжевият радиатор, ама той не се вижда), много свежа кухня се получава. Иначе ДА такъв кич се опитвам да постигна. Единия от въпросите ми е по какъв начин ще е най-добре да сваля боята, с този препарат ТЕРМИНАТОР добре ли се получава (по-добре ли е от пистолет с гореш въздух)? Шпакловането става с КИТ за дърво нали ? Не съм много запознат относно декоративните елементи, а знам че те са основна част от визията на вратичките, дали ще може някакви примерчета да покажеш. Боята ме притеснява най-много, но преди да почна ще попрочета повече за това изкуство.
velsi - Почетен майстор
Не използвай кит за дърво. Вземи си обикновен автомобилен полиестерен кит. С него се работи лесно, втвърдява бързо, после се шкури лесно и резултатите са много добри. С този, който се води за дърво само ще си скъсаш нервите, а резултата не е сигурно дали ще ти хареса.
georgiarg - специалист
Ако не искаш да лепиш фолио опитай с декоративни ПДЧ плоскости.
Фолиото определено не ми допада като решение на проблема, а идеята с ПДЧ-то съм я мислел и ми се струваше най-ефектно и най-лесно, но ми убягва момента с поставянето на пантите. Имаме едно портманто и от него гледах на какъв принцип се поставят тези панти и видях че си требе майстор. Тъпото е че на никой не му се захваща да направи 8 вратички, а който е съгасен иска да ми свали кожата. А и целият проект ще си изгуби смисъла, ако някой друг ми го направи.
Emerald - модератор
Вариантите на оформяне на вратичките са много. Зависи в какъв стил ти е кухнята. От молдинги, летвички, декоративни елементи, плоскости за ламперия и т.н.

Ето елементарно с налепени летви по края на вратичките:

http://www.kraytracing.com/gallery/kitchen-final2.jpg

По същия начин стават вратичките с дървена плоскост за ламперия в средата. Не знам дали в България се продават такива плоскости, при нас са евтини и прекрасно подхождат за целта.

http://www.bois.com/choix-produits-mate ... ris-21.jpg

Изображение

Изображение

Ето ти с различни видове молдинги. Тук има огромно количество варианти в зависимост от наличните мебелни молдинги на пазара.

Изображение

http://www.kitchenartworks.com/images/p ... detail.jpg
Emerald - модератор
Тук имаш показани боядисани с латекс кухненски шкафове:

http://day-lab-diy.blogspot.com/2007/09 ... paint.html

Тема "КАК ДА НАПРАВЯ СТАРИТЕ ШКАФЧЕТА НОВИ ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: