Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, нямам възможност да постна снимка, но ще опитам да обясня кратко.
Кухнята е с едни стари шкафове с много гладка повърхност, много е грозен цвета и ако ми дадете съвет с каква боя да се боядисат така че да сменя това зелено?
Повърхността им е доста гладка, прилича на пластмаса.

А също така и да питам имам един бюфет но и той е доста стар и одраскан, не е с ламинирано пдч, дърво си е доста стар и светъл на цвят. Каква е цялата процедура по пребоядисване с по- тъмен цвят?
mitko414 - специалист
За шкафовете не съм го пробвал и затова не мога да гарантирам за ефекта, само като идея: матираш повърхността със шкурка, например 180 и после емайл лак.

За бюфета: ако е лакиран, шкуриш до дърво и после лак по избор; ако е боя -- сваляш старата с пистолет за горещ въздух, шкурка и боя.
Spokoiniq - майстор
Само на матиране когато хване на ЛПДЧ и изкара без да се обели година, бояджията ще влезе в Гинес и ще му подарят апартамент за неволите :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
не внимавах много в писаното по-горе, но
щом е старо и гладко, наааай-вероятно е гетинаксово покритие. супер здраво. най-скъпите кухненски плотове сега са с това правени. соц проблем си беше дизайн-оцветяването
без да се разпростирам защо това или защо не онова, ще препоръчам декориране с фолио или най-добре с някакъв епокси печат. второто е по-добро и трудно за изпълнение. за фолиото или си вземате готово или на плотер ви режат картинки по мярка и вкус
nikolson - майстор
Гетинаксът вярно е много здрав,а към днешна дата и много скъп,но дори и при социализма не се е използвал за вратички на СКШ.И тогава се използваше "ламинат"-ЛПДЧ,най често бяло.Което значи не може да се боядисва.
Бюфетът,ако е блажна боя,според мен не е нужно да се сваля боята до дърво.Достатъчно е да се изшкури до равна повърхност.Т.е.,ако някога е боядисван,има отлюспени парчета,нездрави места,трябва да се шлайфат до здраво(може и с едра шкурка за по-бързо),след това по-фина,обикновено през един или два номера и боя с цвят по избор.
batkotony - специалист
Най-добре го направи със самозалепващо фолио-цветове има да ти хвръкне шапката,кеф ти гланц,кеф ти мат...Мокриш повърхността на шкафа с пръскалка от тези за цветя с вода и течен сапун и правиш същото с вече отлепеното фолио от страната на лепилния слой и пляскаш отгоре върху шкафа.След това изкарваш водата с мека шпакла (пластмасова или филцова) и като изсъхне с остър нож (макетен примерно...)изрязваш по размера на плоскостта...После си се кефиш... :)

Тема "Как се боядисва такава повърхност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: