• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
alonso - напреднал
Това са боите, измежду които направихме сравнение:

http://vamko.com/levis-latex-mix.php
http://vamko.com/levis-ambiance-mur-mat.php

http://vamko.com/dulux-vinyl-mat-mix.php

Тази на Хротекс обаче не се сещам точно коя беше. Май Artex.

А и момчето в магазина имаше по-стари мостри листове с нанесена боя от въпросните производители. То всъщност от тях тръгна цялата работа. Та и при старите се получаваше точно същото нещо - Дулукса се цепеше, а при другите това не се получаваше.
Genesis - специалист
Ето и друга идея.
Ако пукнатините не са много взимаш каквото имаш и ти е удобно като инструмент и върху всяко напукване издълбаваш пукнатината да стане поне няколко милиметра широка,а на дебелина до мазилката. После 2 ръце сатен гипс за да може добре да се запълни фугата, шкуриш с 150-200, и така се заличава пукнатината. После латекса ще го покрие както си трябва.
u-ray - напреднал
колега alonso, какво стана, как реши проблема с напуканата гипсова шпакловка по стените, че и на мен ми предстои тази операция
chobanov - помощник
Този "детайл", ако разбира се няма новопоявяващи се пукнатини се оправят с готов акрилен кит. Щом са ви давали Хротекс, значи трябва да имат такъв. Тези пукнатини се обработват финно. След два дни грундче, после боичка и нещата приключват.
Вариантът да запечатваме компрометирана основа, в случая шпакловка, с еластична боя, лично според мен не е правилно. След известно време пак ще се появи някакъв проблем. Както колегата по-горе обяснява една боя се държи по различен начин по време и след изсъхването си. Едно време когато прохождах в бояджийството стар майстор ми каза, че боята съхне изцяло поне 15-20 дни.
prascho - майстор
Гръцките производители дават 3 седмици = 21 дни за пълното изсъхване на боята. След този период боята набира указаните твърдост и якост. След това може да се мие.
alonso написа:
Здравейте, дадох сумати пари за шпакловане, а шпакловката на много места се напука. Онзи педер*ст (искам да си го напиша) майсторът, дето се представяше за най-големия майстор на 3 крайбрежия, се крие и не мога да се свържа по никакъв начин с него, т.е. от тук нататък трябва да си чукам самостоятелно главата.

За какво иде реч - мазилката в апартамента беше варо-пясъчна (май). Върху нея майсторът маза Saten Rigips за изглаждане. Със сигурност не е грундирал преди полагането на сатена. И така... стената на места бие на кухо и на много други започна да се напуква. Сега се чудя какво да правя - отново да давам пари за шпакловане - просто не мога! Какви са вариантите ми в случая? Мислех за тапети, но по проект не трябва да има тапети, ще се съсипе всичко. Има ли боя, която по някакъв начин да покрива подобни пукнатини? Пукнатините не са широки, тънки са като косъм, но на места са дълги. В случая може ли да се ползва някаква друга боя, освен латекс (той явно, че не става), която да е с приблизителен краен резултат като при латекса? Силиконова, фасадна? Предполагам, че трябва да е адски еластична...

Има ли оправия това чудо? Моля ви не ми предлагайте да се прешпаклова, защото няма да издържа втори път.
Колега първо искам да ти кажа че в твоя случай евтиното винаги после излиза скъпо. И изброените по горе варианти са някои евтини, други скъпи пари на вятъра. Първо въпросният супер мегаквалитетен майстор, които ти е положил тая шпакловка не е направил нищо освен да ти вземе парите. Въпросната шпакловка не е прилепнала към старата мазилка заради липсата на грунд, почистване и така нататък. Щом след почукване по новата шпакловка бие на кухо на места, тези компроментирани участаци трябва да се поправят с нова шпакловка, след което да се грундира с подходящ грунд и да се сложи една прилична боя според това евтино ли искаш да минеш или искаш да свършиш работата както си трябва. Виждал съм подобни на твоя случай когато не се поправи на време как се отделя въпросната шпакловка от стената. Така че не се занимавай да мацаш бои които да оправят пукнатини такъв филм няма. Латексите които спомена по горе само Хротекса е добър, другите два са под въпрос в България. Ориентирай се към немски продукти които не са произведени в бг е моят съвет и няма да сбъркаш. Успех
  • 1
  • 2

Тема "Напукана шпакловка - с каква боя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: