Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Spokoiniq - майстор
Колеги, закъсах!Стара метална врата с винкелова каса правена и боядисвана за сефте преди бай Тошо да дойде на власт.Хубаво, ама още няколко пъти са я боядисвали и сега наслоената боя НЯМА махане.Купих диск за флекс с шкурка на презастъпени слоеве, 2м от винкела на касата и се замаза, а е 5 кинта, демек по груби сметки ако така карам да я почистя ще ми стъпи колкото вратата.С диска за метал боята се грее и замазва още повече, дори и с шлайфащ диск за неметал пробвах напук на правилата за безопасност, ама не би :(
Дайте идея за проверена марка смивка да сваля скапаната боя че се видях в чудо.С пистолет за топъл въздух съм пробвал преди на метал и не става, ако някой се сети и за това, метала провежда топлото и освен по-голямо мазало друго не става.Мерси в аванс!
miro_dim - напреднал
ima edni diskove kato telena chetka
Spokoiniq - майстор
С такъв мисля да довърша евентуално след смивката,че и той маже и става много бавно.Поне да паднат няколко слоя боя.А и явно грунда е някъв древен, но държелив, ако е от сега продаваните да се е отлюспил.
tokuro40 - специалист
Колега, има един препарат казва се "Дунав" и струва окло 2-2.50,взима6 5 опаковки и го мажеш,но внимавай за четката да не се стопи и тя :) :) :) :) :) :)
W123 - специалист
Kъде е тая врата?Внодна на апартамент,на гаража...
В зависимост от това къде е има и различни инструменти и начини.
Spokoiniq - майстор
Обща за таваните в блока е вратата, няма мъкнене(има 70 и повече кила),не мога да пусна флекса за 2 часа че ще ме дигнат на ура комшиите, нищо че и те са заинтересовани.
W123 - специалист
В такъв случай пистолети за гореш въздух,горелки и т.н. подобни мурафети са изключени че ще се осмърди целия блок.
Вземаш Терминатор или подобни препрати,мажеш,чакаш и сваляш със шпакла.Това е за грубото.
След това си купуваш едно шишенце от най-ефтината спирачна течност и мажеш с нея,отгоре слагаш салфетки или домакинска хартия и пак мажеш като целта ти е да се намокри хубаво салфетката и да задържи течността.Чакаш няколко часа,минаваш със шпакла и парцал,пак мажеш и така няколко пъти.
Най-накрая с парцал и ацетон бършеш и готово.Ацетона разтваря и изчиства перфектно като ще измие и спирачната течност.
Защо спирачна течност ли?Ако имаш кола погледни под казанчето за спирачките или съединителя ако е с хидравличен привод и виж на какво е станала боята,няма начин да не е капнало и да е я е надигнала.

Тема "Стара блажна боя-сваляне от метал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: