Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
bsb - помощник
Купих си боя "Протекта 3 в 1", за да боядисам едни чугунени водосточни тръби. В упътването за боята пише "Преди употреба боята се разрежда до 8% с Разредител за боя Протекта", както и "Преди употреба ... се разбърква добре и се разрежда до работен вискозитет с Разредител за боя Протекта до 8%".
Въпросът ми е как да определя колко да разредя тази боя?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разреждаш колкото да боядисваш леко, без да се стича.
Впрочем, сетох се за вездесъщата неграмотна тъпня.
Разреждаш, ако има нужда, не задължително.
hkoko - специалист
80 грама на литър
navi74 - напреднал
80грама ама на килограм
bsb - помощник
Благодаря. Понеже няма как да меря нито тегло, нито обем на боята и разредителя, явно ще карам на око, както бях посъветван в началото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
bsb написа:
Благодаря. Понеже няма как да меря нито тегло, нито обем на боята и разредителя, явно ще карам на око, както бях посъветван в началото.
Естествено! Нуждата от разреждане зависи от конкретната ситуация. Инак боите са си разредени колкото трябва. Обичайно, в кутията има място за максимума разредител. Сиреч в нова непочната кутия не можеш да сложиш повече от максимума разредител. Поне така беше преди време.

Тема "Как се разрежда до 8%?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: