Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте колеги,

някой може ли да даде съвет как да се предпазим от следното:

поставих си окачен таван в кухнята, когато вчера реших да го боядисам облепих тапетите на стената с хартиено тиксо за отсека 3 см от тавана тъй като стените не са много прави. Дотук добре :)
След като боядисах още преди да е засъхнал както трябва латекса реших да махна хартиеното тиксоно на места почна да се къса горният слой на тапета чак нагоре към латекса. Много бях бесен и сега ще лепя някакъв фриз но ме чака същата процедура и в хола.
Затова и питам дали може да се предотврати това нещо.
Ако се мине тапета с грунд (в хола ще се боядисват и стените но с друг цвят) и се изчака да изсъхне и после се залепи хартиеното тиксо дали резултата ще е пак трагичен?

Ако някой има някаква идея по въпроса ще му бъда много благодарен.

ПП: хартиеното тиксо е от светло жълтото и на пипане уж не лепи много, взел съм го от магазин за латекси.
ssi - специалист
Ако искаш пробвай с парче картон и с него отсичай като го преместваш внимателно. Чисти ръба му от време на време.
Spassow_lbg - специалист
с картон не става така както искам и затова не го ползвам иначе благодаря за идеята
ssi - специалист
Еми тогава единственото за което се сещам е да нагрееш лентата в момента в който я отлепяш от тапета.Би трябвапо да се разлепи по-лесно, но е само теория :? . Никога не съм го пробвал. Ако искаш пробвай някъде преди това със същия тапет. Предполагам нанасяш боята с четка, така че, ако не е залепнало хубаво тиксото към тапета, ще се вмъкне боя под тиксото. Затова единствения начин е да намериш нещо, което след използване да ти охлаби лепилото на тиксото.
Spassow_lbg - специалист
аз затова си мислех ако намажа тапета там където ще се залепи тиксото например с грунд, (ползвам боро за стени за тавана), няма ли да е по добре, в смисъл няма да контактува директно върху тапета.
ssi - специалист
После грунда как ще го изчистиш. Няма ли да си личи?
И ако е с грунд дали няма да почнат да се късат тапетите на по дебели ленти?( в смисъл, че грунда ще заздрави само горния слой на тапета..)
Spassow_lbg - специалист
нали ще боядисвам и стените след това :)
ssi - специалист
А защо не си боядисаш тавана и след това да сложиш на него тиксото и така да "отсечеш" стените?
Spassow_lbg - специалист
защото ще има стиропорени лайстни
Pooh - майстор
Само предложение, но да си кажа - намокри леко тиксото преди да го отлепиш, би трябвало само да се отлепи без проблеми ... поне при боядисването на дограма върши работа, с тапети не съм се борил доста отдавна.

Тема "Хартиено тиксо къса тапетите - има ли решение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: