• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
fichtenweg - специалист
мдааа, понеже се съмнявам грунд да е сложен, съм по-склонен да вярвам че шпакловката изобщо не е нанесена равномерно, явно е от това
masterval - майстор
това за отливането на латекса не ми се вярва много - по ред причини, без да искам да кажа, че не се краде - този начин на преживяване тук е измислен.
Бих предположил, че не е разбъркан добре латекса, затова са избили петната.
Всички хора, вероятно освен твоите майстори, знаят, че една боя престои ли няколко дена в кофата, пигментите й се утаяват на дъното.
Аз не се сещам, какво може да се направи с основата, (стената), за да се постигне такъв ефект.
:? :? :?
EDI - майстор
Още едно много важно предимствона грудна - ИЗРАВНЯВА ПОПИВНАТА СПОСОБНОСТ на равнината за боядисване.Ето затова се появяват петна, поради неравномерната попивна способност.Та, грудна си е почти задължителен, особено за по-влажни помещения.
fichtenweg - специалист
masterval написа:
Аз не се сещам, какво може да се направи с основата, (стената), за да се постигне такъв ефект.
:? :? :?
изобщо не става дума за престояване на латекса, ако може 14 часа да се нарекат престояване. Да не говорим , че надали не знаят че латекс преди нанасяне се разбърква добре. Дори аз знам че преди всяко наливане във ваничката е хубаво да се разбърква. Аз разбърквам дори белия латекс преди да отлея поредната порция.

Ако изключим варианта че са нанесли нещо друго а не Levis-a, тогава предполагам че са го разредили до такава степен че иначе добре покривния Levis е почнал да излиза на петна - с което пак са го съсипали.

то май въпроса не е какво може да се направи с основата за да се постигне такъв ефект, ами по-скоро какво не е направено че да се стигне до там. Просто са решили да си спестят минимум усилията за да се постигне поне на минимум добра основа. Можеха да се сетят да сложат една ръка бял латекс, както са сложили на тавана. Най-вероятната комбинация е зле подготвена основа + прекомерно разреден латекс.
Ама не то няма кой да мисли....и така. Нищо...поне не си получиха за този и друг положен труд + материали...да се сещат как са съсипали Levis за 300 лв.

Забравих да спомена и още нещо,
най-накрая като стана ясно че ще си обират нещата и ще си ходят, най-нагло ни питаха - какво било станало с останалия Levis, не можело ли да им го дадем да го ползват на друго място. Тогава им казахме че сме го изхвърлили, защото не можем да го ползваме по никакъв начин. Стояха като същисани и не знаеха какво да кажат.
Сега предположението че са си прибрали половината Levis първия път, все още ли ви изглежда толкова невероятно.

Впоследствие установихме и липсата на около 80 дюбел пирона и едни части за вградената структура (които се намират много трудно, но за щастие все успяхме да си набавим)

Моят съвет е много да внимавате на какви хора поверявате скъпи материали и много добре да ги следите какво внасят и изнасят от жилището ви. На който не му отърва този вид отношения клиент - майстор много му здраве. Разбира се ако имате възможност да си свършите всичко сами си е най-добре, но предполагам че повечето хора нямат такава възможност.
masterval - майстор
Извинявам се, получи се малко недоразбиране от моя страна. Разбрах, че стените са ти станали на цветни петна, а се оказа, друго.
Прав си, майсторите са ти били нечитави.
Направили са само частичнта шпакловка, не са грундирали достатъчно (или въобще не са) - затова се виждат разлики.
Относно разредения прекалено латекс - той върши работата на грунд донякъде, но само първата ръка (макар че излиза по-скъпо).
saksko - помощник
:? майсторите .. не зная какви са били .. ама мноого досадни са били чорбаджийте :wink: .. как може да правиш коментар на първата ръка .. а какво изобщо правиш там .. никой не може да каже какво ще е при сдаване още от първата ръка .. не зная дали има нормален който би успорил това твърдение .. колоркит не виждам защо толкова много сте дъжали да има .. че са разреждали боята ами естественно иначе как ще направят корекции .. хората са щели да ви го направят както се прави .. но вие .. няма да ви коментирам за да не ви обиждам .. а конкретно за петната .. не сте се изказали точно какви са .. релеф ли е или какво .. абе няма никакво значяние всъщност .. вие не сте си правили пазарлъка за 1 ръка нали ..
  • 1
  • 2

Тема "латекс Levis + баш майстори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: