• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
dito - специалист
Разбира се, че е задължително да се грундира. НО - с разреден с вода латекс 1:1. :cool: Ето и аргумените ми:
1. На повечето от латексите си го пише изрично: грундира се с еди_си_какъв грунд или с разреден латекс с вода 1:1.
2. Пред време боядисвах хола и спалнята въху гипсова шпакловка на Боро и взех грунд на същата фирма. На самия грунд пишеше, че няма нужда да се слага върху гипсова шпакловка, но аз от престараване сложих. За една или две стени не ми стигна и ги минах с разреден латекс. Нямаше никаква разлика при покриването на двете основи.
3. Наскоро боядисвах коридора, като преди това грундирах с грунд на JUB. Естествено той свърши и пак ме домързя да отида за нов :lol: Този път обаче се получи разлика между двете основи. Изненада - тази която бях грундирал с латекс+вода покри от 2 ръце, а минатата с грунд искаше 3 - просто стана по-гладка и хлъзгава и не задържаше боята. Внимавах да разредя добре грунда, както е по указанията на опаковката, защото бях чувал за този ефект, но въпреки това се получи. Е, поне при мен - за последен път :lol:
housedoktor - майстор
Става с разреден латекс,както и с ц 200 и вода Правеше се до скоро .НО вече има специални грундове и дори са ти по изгодни от латекса ,но прилепват по добре и заздравяват основата.
dankg - специалист
Искам да ви попитам и за следното-понеже след като го китосаха и изшкуриха е много прашно и мисля да забършя таваните и стените с много леко влажен парцал. Така ли да пъстъпя?
dito - специалист
По-добре със сух. Дори и да остане малко прах, грундът (или разреденият латекс) ще го запечата.
dankg - специалист
dito написа:
По-добре със сух. Дори и да остане малко прах, грундът (или разреденият латекс) ще го запечата.
Мерси за отговора
housedoktor - майстор
Да ,но се забърсва с леко влажен парцал.Не слу4айно на всяка боя и грунд пише: "нанася се на суха и обезпрашена основа"Ако си чел постовете ми за боядисване дори практрикувам измиване с трисодиум фосфат
samisam - напреднал
housedoktor написа:
Да ,но се забърсва с леко влажен парцал.Не слу4айно на всяка боя и грунд пише: "нанася се на суха и обезпрашена основа"Ако си чел постовете ми за боядисване дори практрикувам измиване с трисодиум фосфат
Здравей ХаусДоктор,
Тринатриевия форсфат (Na3PO4) може ли да се замени с нещо друго-сода например? Би следвало да има алкално РН и се сещам само за сода бикарбонат (сода за пиене при стомашни киселини). А и концентрацията не трябва да е предполагам голяма иначе (предполагам) може да остане под боята и да има петна.
housedoktor - майстор
Може и амоняк да ползваш,иначе аз си го купувамот англия.Може с вода и сапун също
dankg - специалист
Мислех, че събота и неделя ще боядисам, но много боклук имаше, много чистене и едвам грундирах, а и то с четка е много работа да грундираш. А поста за леко влажен парцал сега го прочетох, а аз минах само със сух парцал да обезпрашя стените-да ви кажа беше голямама хамалогия, защото постоянно изтърсвах парцала от прахта.
Колеги имам следния въпрос - понеже ще слагам паркет в апартамента и ще се цикли,а в коридора теракот дали не е по-добре първо да се постави паркета и лакира също и теракота и след това да боядисам-моля дайте съвет.
Panzer - специалист
dankg написа:
Panzer написа:
Вчера си купих грунд на мегахим, 1 бака 5 литра. Като я отворих видях че представлява нещо като бял латекс. Намазах стените , но за отзиви, ще кажа като почна с латекса.
Пиши за отзиви след като боядисаш. :)
В неделя боядисах стаята с латекс с тефлон. Покри от 1 ръка, останах доволен и от грунда, и от латекса :)
  • 1
  • 2

Тема "Материали за боядисване-така ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: