Мастър, преди години през една лятна ваканция работих като кафепекач. Що тонове кафе съм изпекъл... Бях стигнал до там, че само от поглед знаех откъде е кафето. А пекохме каквото ви душа сака.
Значи. Суровото кафе е доста по-различно от печеното. Има мръсно бял цвят, със съвсем леки зеленикави отенъци. Зърното е дребно и най-често спаружено. Когато се опече, от маслата вътре структурата се раздува и добива така известния ни вид. Ако смесиш печено и непечено кафе ще има видима разлика между големината, формата и структурата на зърната.
Освен това от снимките си мисля, че един кг няма да ти стигне до никъде. Може би е добре, ако все пак решиш да го правиш, да допълниш с нещо отдолу, например талашит някакъв и само отгоре да сложиш един пласт кафе. Обаче историята с поддръжката си остава.
Иначе идеята с въжето е много добра. Защо не навиеш по още един контур, вътрешен, но с отстояние? Нещо, като концентрични кафенца... Така впечатлението за кафе ще се засили.
Значи. Суровото кафе е доста по-различно от печеното. Има мръсно бял цвят, със съвсем леки зеленикави отенъци. Зърното е дребно и най-често спаружено. Когато се опече, от маслата вътре структурата се раздува и добива така известния ни вид. Ако смесиш печено и непечено кафе ще има видима разлика между големината, формата и структурата на зърната.
Освен това от снимките си мисля, че един кг няма да ти стигне до никъде. Може би е добре, ако все пак решиш да го правиш, да допълниш с нещо отдолу, например талашит някакъв и само отгоре да сложиш един пласт кафе. Обаче историята с поддръжката си остава.
Иначе идеята с въжето е много добра. Защо не навиеш по още един контур, вътрешен, но с отстояние? Нещо, като концентрични кафенца... Така впечатлението за кафе ще се засили.