Според мен,не рискувай да мацаш без грунд(бороконтакт примерно)(за c-200 незнам дали става,според мен е съмнително),а още по-добре върху блажната боя сложете пак блажна.НЕ ГРУНДИРАЙ С РАЗРЕДЕН ЛАТЕКС,както те посъветваха,в този случай не е удачно!!!!!!!!
- 1
- 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
toni_g79
- специалист
20 мнения в "Латеск върху блажна боя"
toni_g79
- специалист
Synthy написа:Може ли да споделиш защо не е удачно? Аз съм го правил много пъти, не само върху блажна боя, а и върху лак (за старите цокли едно време се слагаше такова нещо върху постна боя), и резултата е отличен. С години седи латекса без да се напука или отлюспи и падне.Не кзавам че нищо няма да стане,а че не е удачно.Значи за боядисване на стени вътрешено с матова боя,аз също не грундирам с други неща освен с боята(както ти казваш),но за блажна боя няма никакъв смисъл,значи принципно боята се разрежда за да може по-лесно да проникне в повърхността която ще се боядисва,така да се каже да просмуче и да направи една по-здрава повърхност за крайната ръка.Значи ако се ползва върху гипсокартон съм на 100% съгласен че е това е начина,но как тази вода ще проникне през здравия и гладък слой на блажната боя?Най-добрия грунд за тази цел е на блажна основа с ацетон,захваща много здраво за блажната боя и прави матова повърхност подходяща за латекса.По твоя метод няма никакво значение дали ще разреди или направо ще боядиса,ако уцели хубава боя може и да се получи,но предвит че вход на блок е доста натоварено трасе се съмнявам да изкара дълго време.
Обзалагам се,че ако разредиш един латекс 1:4 и повърхността е блажна боя гланц след боядисване и засъхване може лесно да се забърше с парцал,не мисля че това е здрава повърхност за боя!!!!
П.П то и ние даваме съвети без да знаем конкретната ситуация каква е,то все едно доктор да поставя диагноза по телефона

pavkatay
- майстор
toni_g79 написа:........значи принципно боята се разрежда за да може по-лесно да проникне в повърхността която ще се боядисва,така да се каже да просмуче и да направи една по-здрава повърхност за крайната ръка.Значи ако се ползва върху гипсокартон съм на 100% съгласен че е това е начина,но как тази вода ще проникне през здравия и гладък слой на блажната боя?........+ 1
tosho74
- помощник
tih_nik написа:Здравейте всички искам да попитам с какъв грунд да мина върху блажната боя за да хване латекс (мога ли да ползвам С200 като грунд)Праскай направо латекса ,правил съм го преди 4 години и нямам проблем Ако блажната боя е здрава без подпухвания,пукнатини идруги такива е запечатала стената повече от всеки грунд.Ако се притесняваш дали самия латекс хваща върху боята-хваща! За да си сигурен направи проба на малък участък от стената.
очаквам да ми отговорите защото сме се хванали да ремонтираме входана блока

Synthy
- специалист
toni_g79 написа:Благодаря, доста полезно инфоSynthy написа:Може ли да споделиш защо не е удачно? Аз съм го правил много пъти, не само върху блажна боя, а и върху лак (за старите цокли едно време се слагаше такова нещо върху постна боя), и резултата е отличен. С години седи латекса без да се напука или отлюспи и падне.Не кзавам че нищо няма да стане,а че не е удачно...

toni_g79
- специалист
Synthy написа:Не разбирам заяждаш ли се или........... Ако тези 15 реда не са ти достатъчно "инфо",като аргументация на това което твърдя,не знам какво да ти кажаtoni_g79 написа:Благодаря, доста полезно инфоSynthy написа:Може ли да споделиш защо не е удачно? Аз съм го правил много пъти, не само върху блажна боя, а и върху лак (за старите цокли едно време се слагаше такова нещо върху постна боя), и резултата е отличен. С години седи латекса без да се напука или отлюспи и падне.Не кзавам че нищо няма да стане,а че не е удачно...

Synthy
- специалист
Ъ.. какво заяждане...
няма такова нещо! Изказах благодарност, за споделеният ти опит. Има вероятност да ми се наложи пак да мажа върху блажна боя, и определено ще направи както ти казваш
Не съм цитирал всичко, защото си знаеш какво си написал, пък и да не пълня базата на форума с повтарящи се неща. Който иска, ще прочете оригиналният ти пост 

toni_g79
- специалист
Synthy написа:Ъ.. какво заяждане...То малко извън темата ,ама ИЗВИНЯВАЙ,помислих че е сарказъмняма такова нещо! Изказах благодарност, за споделеният ти опит. Има вероятност да ми се наложи пак да мажа върху блажна боя, и определено ще направи както ти казваш
Не съм цитирал всичко, защото си знаеш какво си написал, пък и да не пълня базата на форума с повтарящи се неща. Който иска, ще прочете оригиналният ти пост

- 1
- 2
Тема "Латеск върху блажна боя" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература