• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
velsi - Почетен майстор
И аз съм за автомобилния кит. Този за дърво е пълен боклук. Не ти препоръчвам този с влакната обаче, защото той много трудно се шкури. И от безир мисля, че няма нужда.
bayan - специалист
pavkatay написа:
Колега,дано и ти не ми теглиш една благословия,задето ти давам съвети,но изолзвай кит не за дърво, а автомобилен.
Правил съм упражнението преди 10 години и се получи много добре. Автомобилния кит е по- здрав. Можеш да изплзваш такъв с фибри за по-големи наранявания на дървото и после с другия.
А по отношение на метода мисля,че пистолета за горещ въздух е най-добрия вариант.Аз ползвах в началото бензинова лампа(докато се подпалих :-D ) и после газова горелка,но това все пак беше преди 10-12 години и нямаше китайчета за 20 лв.
Успех :)
Точно това направих и аз преди доста години и съм доволен за финал ползвах някакъв български авто емайл лак :-D ства глатко и лъскаво като AL. Струвами се кита за дърво малко по слаб от този за колите

А тези дръжки имат разлика в квадрата по малък е от тези които намерих в практикер и бриколаж. Но може да се изтъни на шмиргела
а за какъв цвят ще ме посъветвате бял или нещо по тъмно по принцип ще си правя цялата стая с гипс картон и мисля всяка стена да ми е ралична стаята си ми е малка 12 кв.м е 4м х 3м ще ви направя снимки и ще ги постна също така имам в единия ъгил място където мисля да се направи нещо от гипс картона като етажерка с лунички но като кача снимки ще направя и чертежче да дадете идели за гипс картона .
Spokoiniq - майстор
Kит Боди авто, обикновен.Проверено преди много години, здраво като камък, е по-трудно се шкури от тоя за дърво, но в случая той е крехък и няма да свърши работа.Окопаното в дървото от дръжките нулирай на шкурене, а не с кит обаче.Ако се заиграеш има механизми и дръжки нови за такива прозорци, бг производство, само да съвпаднат отворите.Старите дръжки директно в кофата.Не мажи безир, ще ти се изчака чакането докато попие развномерно.Аз съм го правил с грунд за дърво на сократес воден, а натам съм го правил или с 2 ръце автоемайл лак, идеално лови и най-вече не пожълтява с времето(най-обикновен лакпромски, че се навъдиха всякакви селт, мелт и всякакви лайна на пазара).Мазал съм и вътрешни врати с грунд и после боя водна на Сократес, но нямам идея как ще се държи такава боя на външната страна на дограмата.Леглата на стъклата също шкуриш и грундираш, без боя, и преди да сложиш стъклото силикон санитарен, прозрачен или бял зависи с какво си решил да боядисваш.Като дръпне силикона приковаваш стъклата , може и по-рехаво, технологията с най-малкото чукче и плъзгането му плътно по стъклото ако не я знаеш ще я научиш :)Може с маджун, може със силикон, може със специално направени за целта летвички. Ако нещо си спомня още ще допиша.Но на ръка да жулиш...безумие е, човече.Когато съм правил така прозорци имах поне руски виброшлайф Електра, 3 кила, и пак беше голям чанч.А пистолета за топъл въздух ще те облекчи много, а не са скъпи.
reevil - специалист
Колко мм е дебелината на квадрата на дръжките?
Масово се продават дръжки за единични и двойни крила на 8мм.
Аз също мисля да подменям дръжките на моите прозорци, но са на 6мм и не намирам нищо подходящо, а да се вадят и бравите си е голяма разправия :?
EDI - майстор
На шмиргела бавно и полека намаляш.
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на стари прозорци ... дайте съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: