• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ZMeyGorianin - майстор
В миналото имаше едни машини, които се помпеха като кофпомпи
Да, и боядисването в къщи ми беше любим момент, защото ме пращаха за боза от сладкарницата. По два пъти щото първия се връщах с половин шише. А защо я слагаха в машината- май заместваше С200.
ivanabrashev - напреднал
За 25 квадрата ще ти трябват 5-6 литра латекс, ако вземеш по-хубав (Леко) ще е около 15-20 лева. Дисповит на лакпром мисля че даже е по-евтин. Не знам дали ще си заслужава за тея квадрати да правиш икономия и да варосваш. Предполагам че самата вар е около 5-6 лева и за 10 лева разлика (4 бутилки бира) мисля че няма смисъл.
masterval - майстор
За 25 метра две ръце Леко 4 кила по 2 - 8 лева. Но не е там проблемът, а в алергията!
Вероятно мнението ми вече не е актуално, но все пак... Аз бих прешпакловал със шпакловка на варова основа. Една стена в моята спалня е така, небоядисвана. И не мога да вдена, защо ни е този "латекс", да лъщим ли, що ли? (Настрана, че мнозина, вкл. и аз, от това живеят :-D )
torbalan - Дървен философ
защото с латекс се боядисва лесно
защото има повторяемост (всеки път изглежда по един и същ начин)
защото винаги може да купиш същия материал (което при боядисване е важно)
защото се боядисва с валяче, дето струва около 2 лева и друго не ти трябва
защото ако се купи латекс, който няма агресивна реклама, е евтино...

сигурно и други причини има, но аз за тез се сетих :)
masterval - майстор
Това, дето не си се сетил, е че изделия от латекс си ги нахлузват на оная работа.
А варта просто трепе микроби и буби... За това говоря, няма база за сравнение...
torbalan - Дървен философ
на баща ми къщата е боядисана с вар, а моята - с латекс...
не ми е направило впечатление при него бубите да са по-малко :)

мисля, че прекалено много се преекспонира дезинфектиращата функция на варта :)
ivanabrashev - напреднал
Нищо не съм казал за варта като дезинфектант, само споменах че латекса не е толкова скъп за тази квадратура. Автора търсеше евтино решение. А разлика 5 до 10 лева не оправдава цапането на машини, баданарки, чистенето с оцет после и т.н. А ако това е нормална стая за обитаване, не кухня или баня, мисля че няма въобще смисъл да се варосва. Ще покани някоя претенциозна мацка вътре, тя ще види че стените са варосани ... ще се размине с голямата любов.
Chefo77 - майстор
ivanabrashev написа:
Нищо не съм казал за варта като дезинфектант, само споменах че латекса не е толкова скъп за тази квадратура. Автора търсеше евтино решение. А разлика 5 до 10 лева не оправдава цапането на машини, баданарки, чистенето с оцет после и т.н. А ако това е нормална стая за обитаване, не кухня или баня, мисля че няма въобще смисъл да се варосва. Ще покани някоя претенциозна мацка вътре, тя ще види че стените са варосани ... ще се размине с голямата любов.
То пък като е с латекс на стените, ще повика и приятелка ... :-D
  • 1
  • 2

Тема "Мазане с киреч (гасена вар) :D:D:D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: