Ами както писах горе - всичко е в мухъл ! Не вярвам мухъла да е само вурху латекса ,сигурно обхваща и самата шпакловка ,ако не и самата стена.Струва ми се,че не е много правилно да се боядисва върху мухлясала шпакловка и за това питам кое е правилното - да махам шпакловката заедно с боята или нещо друго знам ли? 
smokee написа:Ами както писах горе - всичко е в мухъл ! Не вярвам мухъла да е само вурху латекса ,сигурно обхваща и самата шпакловка ,ако не и самата стена.Струва ми се,че не е много правилно да се боядисва върху мухлясала шпакловка и за това питам кое е правилното - да махам шпакловката заедно с боята или нещо друго знам ли?При тази ситуация нито Саво, нито Аче ще ти помогнат за подготовка на основата за боядисване.
Опитай да свалиш стария латекс с шпатула, ако шпакловката не е достатъчно здрава също ще падне. Ако шпакловката държи можеш да праскаш с латекса, а мухъла пак ще избие след време ако не се осигури подходяща вентилация, ако е само на места може да се коригира с Аче, че по-малко фунти от Савото (говорим за корекции върху новия латекс). Между другото ако успееш да отстраниш напълно латекса бих ти препоръчал да използваш вар - запазваш възможността на стената да диша, винаги можеш да повториш без да махаш предишното, мухълът по-трудно хваща и ред други преимущества като цена и простота на работа, е малко повече се плеска, но не го правиш всеки ден. Падналото по пода се мие с разтвор на вода и оцет.