Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
smokee - специалист
Ами както писах горе - всичко е в мухъл ! Не вярвам мухъла да е само вурху латекса ,сигурно обхваща и самата шпакловка ,ако не и самата стена.Струва ми се,че не е много правилно да се боядисва върху мухлясала шпакловка и за това питам кое е правилното - да махам шпакловката заедно с боята или нещо друго знам ли? :?
preslav - майстор
smokee написа:
Ами както писах горе - всичко е в мухъл ! Не вярвам мухъла да е само вурху латекса ,сигурно обхваща и самата шпакловка ,ако не и самата стена.Струва ми се,че не е много правилно да се боядисва върху мухлясала шпакловка и за това питам кое е правилното - да махам шпакловката заедно с боята или нещо друго знам ли? :?
При тази ситуация нито Саво, нито Аче ще ти помогнат за подготовка на основата за боядисване.
Опитай да свалиш стария латекс с шпатула, ако шпакловката не е достатъчно здрава също ще падне. Ако шпакловката държи можеш да праскаш с латекса, а мухъла пак ще избие след време ако не се осигури подходяща вентилация, ако е само на места може да се коригира с Аче, че по-малко фунти от Савото (говорим за корекции върху новия латекс). Между другото ако успееш да отстраниш напълно латекса бих ти препоръчал да използваш вар - запазваш възможността на стената да диша, винаги можеш да повториш без да махаш предишното, мухълът по-трудно хваща и ред други преимущества като цена и простота на работа, е малко повече се плеска, но не го правиш всеки ден. Падналото по пода се мие с разтвор на вода и оцет.
smokee - специалист
Tака става.Мерси много за съвета.За 1 час изтъргагх цялата тераса.Сега ще изчакам да изсъхне хубаво стената и ще я боядисам с латекс за бани
smokee - специалист
Последен въпрос- родителите ми са сложили вътрешна топлоизолация от стеропор на терасата.Мога ли с тази гипсова шпакловка (Технокорект) да шпаклвам и стиропора или трябва специална смес за него?
preslav - майстор
smokee написа:
Последен въпрос- родителите ми са сложили вътрешна топлоизолация от стеропор на терасата.Мога ли с тази гипсова шпакловка (Технокорект) да шпаклвам и стиропора или трябва специална смес за него?
Ако стиропора не е шпаклован никога е редно да се шпаклова със специална шпакловка на циментова основа + мрежа - изглежда страшно, но око се плаши-ръка не (назъбена маламашка за няколко лева и бъркалка за дрелката са ти достатъчни). Потърси в нета филмчетата на "мисия моят дом" - всичко е обяснено и показанао.
Успех!
smokee - специалист
Точно така е колега - око се плаши ръка не :) Никога не е шпаклован стиропора .Днес взех една назъбена маламашка Topmaster и мрежа за изолации.Остана утре да взема специалната гипсова шпакловъчна смес за топлоизолации.Може ли да ми препоръчате някоя?
краси иванов - специалист
smokee написа:
Точно така е колега - око се плаши ръка не :) Никога не е шпаклован стиропора .Днес взех една назъбена маламашка Topmaster и мрежа за изолации.Остана утре да взема специалната гипсова шпакловъчна смес за топлоизолации.Може ли да ми препоръчате някоя?

Няма такава,това са глупости.Каквато и да вземеш все тая.И с Унифор,Турска,Церецид,Теразид и т.н.
preslav - майстор
smokee написа:
Остана утре да взема специалната гипсова шпакловъчна смес за топлоизолации.Може ли да ми препоръчате някоя?
Не съм убеден, че може директно с гипсова - аз съм ползвал Данке (румънско производство), има готова смес за лепене и за шпакловане с фибри, всичките на циментова основа - работи се леко, торбата е около 11 лв. за 25 кг.
smokee - специалист
Нацапах го с унифора (технокорект) пък времето ще покаже дали е подходящ или не.Знам,че стана малко грубо,но се надявам след сатена да се заглади.Нормално ли е така да се вижда мрежата или трябваше да нанеса по-дебел слой унифор?

Прикачен файл

plasteringEPS2.jpg
plasteringEPS2.jpg (79.67 KиБ) Видяна 6218 пъти

Прикачен файл

plasteringEPS.jpg
plasteringEPS.jpg (110.85 KиБ) Видяна 6218 пъти
preslav - майстор
smokee написа:
Нормално ли е така да се вижда мрежата или трябваше да нанеса по-дебел слой унифор?
Хич да не ти пука, макар, че ако беше понатискал маламашката мрежата нямаше да се вижда, а дебелината на лепилния слой ти я определя назъбената част на маламашката - важното е сам да си откриваш недостатъците и да се стремиш да ги отстраняваш!
Никой не се е родил научен, така че успех и не се отказвай!

Тема "Maлко въпроси от начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: