• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
chapara - майстор
http://www.baumarket.bg/product/sheetro ... ose_25_kg/

Виж и клипа долу на страницата, като пак казвам шкурката е от №200 нагоре :wink:

Колоркита може от латекса и да избяга :wink:
toni_g79 - специалист
Скоро боядисвах с Нинахим,преди бях чел позитивни мнения за него и почнах .........обачееееее много е зле този латекс.....решение, не знам ,може и зашкурване на сегашното положение,и ново пребоядисване с друг латекс да реши проблема.....иначе най-сигурното решение -тънка шпаклова изцяло и смяна на латекса......Ако има проблем и на оргахимския латекс проблема определено е в теб :-D
toni_g79 - специалист
chapara написа:
Шкурката трябва да е 200-220 :wink: 2:1:4 в порядък Вода:Грунд:Латекс, конкретно за твоя грунд, за първата ръка.
Предвит различните видове грундове и латекси ,и незнайната реакция и съвместимост ,която може да настъпи(лично съм го пробвал и не видях по-голямо прилепване,което основната идея на праймера,хората са го измислили,няма смидъл да преоткриваме топлата вода :partyman:
garvanski - напреднал
toni_g79 написа:
Скоро боядисвах с Нинахим,преди бях чел позитивни мнения за него и почнах .........обачееееее много е зле този латекс.....решение, не знам ,може и зашкурване на сегашното положение,и ново пребоядисване с друг латекс да реши проблема.....иначе най-сигурното решение -тънка шпаклова изцяло и смяна на латекса......Ако има проблем и на оргахимския латекс проблема определено е в теб :-D
Като цяло от готовия оцветен латекс на Нинахим- "Марсел" съм доволен. На стените, който са с него покри на две ръце отлично. Само на тези двете заради, които е темата е на петна, но предполагам, защото като съм шкурил турбозолната мазилка съм попрекалил и затова стана на петна.
Иначе реших да оправя двете стени както трябва. Върху боядисаното- бетон контакт, една ръка гипсова шпакловка, след нея една ръка колор кит, зашкурих с шкурка 180 без да натискам, само колкото да изгладя ръбчета тук- там. Стените сега са на стъкло. Утре след работа ще грундирам и като изсъхне вдругиден ще боядисвам и мисля да е пак с латекс "Марсел"- Нинахим.

П.П.
Все пак да си попитам:
Нали като съм шкурил колор кита трябва да грундирам стените преди латекса?
Питам, защото имаше мнение само да си мина стените с прахосмукачка и да си боядисвам, но не съм сигурен, че ще обезпраша достаръчно за латекса.
Поздрави.
garvanski - напреднал
В послестивие промених решението си и след шпакловането ще правя двете стени със "Spirit efect" на Оргахим. Вече съм нанесъл един слой бял фасаген и утре ще правя ефекта.
Някой знае ли "Spirit efect"- боята само с четка ли се нанася както е на рекламните клипчета или може и с мече?
  • 1
  • 2

Тема "петна по бояисана стена с латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: