Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Тани - модератор
VLADO66 написа:
Не може навсякъде с велурено мече :)
Не знам дали между велурено и флок има разлика, но с това

Изображение

http://www.gsstroimarket.bg/view/97799.html

Почти навсякъде се боядисва и покритието става много добро. Разбира се на съвсем недостъпните места, ще е необходимо и ползване на четка.

За байца, по-горе колегата bimbaeco обясни, че най-добре става с тампон , а не с четка или валяк.
niavik - напреднал
Байцът го нанесох. Цветът е орех и е доста тъмен, но местата с кит си личат много.
Имате ли идея с какво мога да ги прикрия? Нещо кафяво, което няма да е проблем за лака после.
nikolson - майстор
Ами те китовете също си имат цветове.
Тани - модератор
От друга страна, затова се използва прозрачния грунд - за да запълни неравностите СЛЕД байца. Ако неравностите са били големи и е било необходимо използването на голямо количество кит, после е трябвало да внимаваш при нанасянето на байца - нанасяш с единия парцал/тампон, а с друг попиваш излишното, за да стане равномерна текстурата. Предполагам, че с лазурния лак, щеше да ти е по-лесно, ако беше използвал метода , предложен от bimbaeco.
niavik - напреднал
Виждат се покритите с кит глави на винтове, опитах да повторя върху тях с байца, но пак се виждат доста.

Чудех се ако сложа малко постна кафява боя дали ще е проблем за лака?
toni_g79 - специалист
niavik написа:
Виждат се покритите с кит глави на винтове, опитах да повторя върху тях с байца, но пак се виждат доста.

Чудех се ако сложа малко постна кафява боя дали ще е проблем за лака?
Изцяло си объркал последователността на процесите и кита....
Решението в твоя случай е изваждане на кита с пирон или нещо друго,слагане на нов цветен кит и лакиране........
bulhomes2 - майстор
Тани написа:
...За най-добри резултати, е препоръчително да се шлайфа преди всяка ръка покритие!
Стара тема, ама търся нещо та попаднах на нея. Тани, тук малко подвеждаш хората, защото между байца и грунда няма как да шлайфаш. То не, че няма как, ама като изшлайфаш байца, за к'во ти беше да го байцваш...?

И на мен нещо не ми се получават поправките. Уж най-добрите китове, с цветовете на последващия байц и се си личи. Нек'ъв флумастер за венге за 5 лв си земах... ми трябваше един плот целия да го прешлайфам и пребоядисам пак, че ... дееба и флумастера ти деееба... И един "палстелин" венге си земах, ама той е за съвсем кьорави клиенти...
toni_g79 - специалист
bulhomes2 написа:
Тани написа:
...За най-добри резултати, е препоръчително да се шлайфа преди всяка ръка покритие!
Стара тема, ама търся нещо та попаднах на нея. Тани, тук малко подвеждаш хората, защото между байца и грунда няма как да шлайфаш. То не, че няма как, ама като изшлайфаш байца, за к'во ти беше да го байцваш...?

И на мен нещо не ми се получават поправките. Уж най-добрите китове, с цветовете на последващия байц и се си личи. Нек'ъв флумастер за венге за 5 лв си земах... ми трябваше един плот целия да го прешлайфам и пребоядисам пак, че ... дееба и флумастера ти деееба... И един "палстелин" венге си земах, ама той е за съвсем кьорави клиенти...
Ми той кита се слага след байца ,не преди него :wink:
bulhomes2 - майстор
Що? Се съм си мислел, че се слага като видиш проблема. Какво е предимството да е след байца?
toni_g79 - специалист
bulhomes2 написа:
Що? Се съм си мислел, че се слага като видиш проблема. Какво е предимството да е след байца?
Процеса е байц-шлайф грунд-кит-1,2 ръце лак.Предимството е ,че правиш кит с цвета на байцнатото дърво(имам предвит мешаш го до получаване на желаният цвят.Няма как байц върху 2 различни повърхности (дърво и кит) да ти даде еднакъв цвят :)

Тема "Байц?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: