anrum написа:Моля ви кажете, има ли такава опасност от изпаренията??Dyo имат водоразредим и уретанов лак за паркет. Предполагам вашият е уретанов, щом говорят за запалимост, но той съхне за едно-две денонощия. Доколкото знам, самозапалване е възможно при маслата за дърво, но и тяхната точка на възпламеняване е 55 градуса.
anrum написа:Моля ви кажете, има ли такава опасност от изпаренията??Лично аз не съм използвал точно такъв лак, но с уретановите, полиуретановите и нитроцелулозните лакове на други фирми не сме имали притеснения за натоварване след втория-третия ден, както каза колегата. Изрично казвам за натоварване, защото това са ни били съображенията - че този вид лакове втвърдяват по-бавно от тези на водна основа, съответно искат повече време ненатоварени, за да запазят цялостта си. Никога не ми е хрумвало, че може да се запали, ако го покриеш с найлон, но знае ли човек... Не са ни и предупреждавали, нито го е пишело на опаковките. Писах да ги послушате, защото може и да има нещо, което ние не знаем...