• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
krasi7881 - помощник
явно не сте разредили грунда вземай шкурката и започвай да търкаш
pla4ka - помощник
Пробвах! Не става и със шкурката. Този грунд е образувал плътна коричка и някъде се отлюспва, а другаде - не. Налага се да задълбавам повече и заминава шпакловката.
Osiris - специалист
не запечатвайте стените с грунд !!! не могат да дишат както се казва
като е напластен латекса си е направо фина шпакловка вземаш един шлайф и търкаш после една ръка колор кит или стукопласт много фино и една ръка латекс като изсъхне добре кажи как е :?: :?
PolariS - специалист
Ще пробвам с нова ръка латекс следващата седмица, сега в тая жега не става...
Имам следния въпрос:
Какъв валяк да ползвам за най-добър резултат, за най-равномерно нанасяне на латекс, какъв материал да е. Преди време съм ползвал дунапренен валяк за латекс, стана много добре. Сега в един магазин ми казаха че не е добре да е дунапрен, продадоха ми валяк от друго. Не съм така доволен. Предложете...
Втори въпрос:
На едно място на тавана, след първа ръка боядисване изкочиха 2 ивици на тавана, по изпъкнали (1-2 мм). Не се виждаха докато не се боядисаха. Най-вероятно допълнително шпакловани, заради недостатъци или арматура. Как да процедирам с тях? Смятам да шкуря на ръка и пак с латекс. Предложете технология...
Osiris - специалист
може да са и от мечето (валяка ) само шкурене му е майката и каквото мече да вземеш гледай да не остават напластени петна от латекса ако трябва го разреди малко :?
tihogr - специалист
ами то и така си е готино какво му се косите направо си е декоративно абе венецианка отвсякъде :)
на вас сигурно не ви е до майтап ама аз да разведря малко обстановката.
Споко ще стане, ако не от първия то втори и т.н. човек се учи от грешките си. хубавото е че като си изпати после си знае.
Айде успешен ремонт макар и да не бях много полезен, но не е баш по моята специалност.
Levee - специалист
Хм...нещо и мен ме притеснихте с този грунд...Току що грундирах всички тавани и стени с Deco Professional...Уж достатъчно разреден, стана матова повърхността, никъде не лъщи...ще споделя после като боядисам с латекс какъв е ефекта, но дано не съм сгрешила с грундирането.
pla4ka - помощник
Сподели, моля те какво стана след грундирането? ОК ли е всичко? Просто ми е любопитно къде точно е бил проблема при мене.
  • 1
  • 2

Тема "от тук на къде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: