• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
entusiast - специалист
Palawnik написа:
Точно този номер го правих и аз през това лято. Само дето моята печка е турска. Преди да почнеш да мислиш провери следното:
......................................................................................................
......................................................................................................
Значи:
1) Газта е пропан-бутан - маркуча е гъвкав и не виждам проблеми. Ти може би си бил с природна газ и затова говориш за ядове с тръбите. Незнам...
2) Плота не печката е с 1-2 см. в дълбочина по малък от 60см. кухненски плот. Затова имам идея от парче плот за изрежа само предната заоблена част и да я лепна като вежда над контролният панел на печката. Другият начин (ей сега се сетих :) ) е да издялкам една дъсчица за да получа профил със същото заобляне като плота и върху него да залепя парче канта на кухненският плот, стига да се огъва достатъчно.
3) Мебелите ми се правят от мой приятел и колкото място му кажа, толкова ще остави. Иначе печката е 50 см., но е Gorenje все пак и страничните й стени са добре изолирани и съвсем леко се загряват.
4) и 5) Мисля че фурните за вграждане се охлаждат отпред - между вратичкана на фурната и панела за управление. Конвенционалните фурни в печките се охлаждат отгоре през през процепи в дъното на плота. По тази причина не смятам да разделям плота от печката, както и не смятам да режа плота, защото трябва да запазя процепите в дъното му. Тоест отпада проблема с това как ще го захвана -той ще си стои където си е и сега.
6) Няма да е по-горещо - както казах, няма да "разкоствам" печката.
7) Най вероятно няма да посмея да го направя. Идеята с ПДЧ-то не ми допада и на мен. Мога да помисля за парче тъмно стъкло, но пък врътките за газта за малко особенни... Това което ме дразни при панела, е че означенията са се изтрили на 80% (!!! никога повече няма да си купя Горение) и формата му е леко извита и наклонена назад, което за самостоятелна печка е гот, ама като се сложи до вертикални шкафчета става малко тъпо.

Ако все пак си решил да сменяш цвета потърси в магазините за авточасти термобоя - спрей. Ако имаш късмет ще намериш подходящ цвят.

Виж, това вече е информация каквато търсех. Ако някой има опит с тези спрейове, моля да сподели.

Emerald
Ако имах какво да я правя тази, бих си взел уреди за вграждане - парите ги имам. Обаче всички близки си имат дори на вилите печки, които ги устройват. Никой не я иска. Да я изхърля (функционираща на 100% печка все пак) не искам, а да тръгна да я продавам, с тези изтрити знаци на контролният панел и копчетата, и раждясалото отвътре чекмедже (както казах - никога повече Горение!) - няма да и взема и 30% от парите, така че защо да я продавам.
Привет на всички, пускам тук въпрос за да не отварям нова тема, наскоро купих печка сименс 2ра ръка, само че е в малко кофти състояние - стените на печката са за боядисване тук там има малко ръждичка която позачистих, но главното - искаше ми се да я боядисам, но проблема ече кухнята е чисто нова и е доста тясно помещението и за почна ли да пръскам се страхувам че ще омажа всичко. Въпросът ми е има ли вариант стените отвърн да ги облепя с фолио - на някои известно ли му е дали има такова което да издържа на по-високи температури и според вас дали е удачен вариант, по принцип като пусна фурната или котлоните(керамични) стените не се загряват но знае ли човек...
поздрави
bugsbunni - специалист
Щом са стените на печката пробвай с прахово , но ако не се лъжа е малко скъпо.
  • 1
  • 2

Тема "С каква боя може да се пребоядиса готварска печка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: