Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
chapara - майстор
Жираф?
ср юни 12, 2024 8:58 amn_a написа:
ср юни 12, 2024 8:50 amSvetliu написа:
А относно снимките на таваните какво ви е мнението?
Натрупани няколко проблема - необезпрашено, неподходящ грунд, разреждане на боя, неправилно полагане на боя... Всичко това накуп
Но, по принцип, си имам лично мнение за гладкост на стени, опънати тавани...
И как се процедира ? Прешпакловане ли?
kozl - майстор
Гадаене по снимки - [-X

Бояджии поправиха такива ефекти в-у нанесена боя с шприцване (пръскане) на запълващ грунд.
Но знаеха и можеха от натрупан опит.
chapara - майстор
ср юни 12, 2024 9:09 amSvetliu написа:

И как се процедира ? Прешпакловане ли?
До тук работата е нула + изхабени матеряли!
От тук на там намери добри майстори и не пипай ти, защото колкото и да си мислиш че знаеш и можеш, аз до тук разбрах че не си наясно с материята!
За мен лично без цялостно шпакловане и боядисване на гипсокартон работата на 90% е обречена. Същото важи и за така наречената машинна шпакловка!
Сега през цяло с гипсово лепило което лови на латекс, има такова, шлайване с жираф оглеждане с прожектор, финишна шпакловка, пак жираф с шкурка 220, прожектор и на края боя. Като казвам, накрая боя, то е цялостно бяло, преглеждане и за финал оцветяване на една ръка. Като намерите хора точка, по точка да изпълнят всичко, без пропуск, работата ще стане.
Успех👍
Бако_Патъра - специалист
Удари още една ръка боя да видиш дали ще се оправи и със спестените от майстори пари, заведи жена си на море, или в Амстердам или в Барселона. Ако пък имаш поне 6 цифри в сметката си викни Петров про да изкърти всичко и да ти го направи Q4. Всичко по средата е породено от дълбоко вкоренения дребно-буржоазен страх на българина да не се изложи пред гостити. А гостити не ги е еня за твоите стени, тях ги интересува пържолите да са свежи и бирата да не е в пвц.

Кво друго да ти кажа, това да шпакловаш наново върху пресен латекс си е излишно забатачване. Освен това каква ти е боята? Аз ползвам винаги Флюгер, която е идиотоустойчива и никога на е ставало на петна.
Моля ви без излишен хейт. Толкова се старая
Прекарах кабели 100м за интериорно осветление , димери , и т.н и накрая да не оправя тия издънки. Предния ми апартамент преди 10г го боядисан без проблеми . От къде да знам какво обърках. Благодаря ви за отговорите и съветите . Ще споделя резултат , след оглед от професионалист.
kozl - майстор
Или шпакловката не е навсякъде добра или си накъдрил боята при разнасянето с валяка.
Обаче от снимките не мога да определя.
Ако проблема е в нанасянето на боята , дали ще може да се оправи ако се боядиса машинно ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нанасяй се и не го мисли. Боядисвай по-често, по-хигиенично и красиво ще е. Не се вторачвай в несъществени неща, живи и здрави да сте
chapara - майстор
С боя нищо не можеш да изправиш.
Може само джоба си да изпразваш и да потъваш. Намери читави хора,

Тема "Петна след боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: