Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет авг 29, 2024 8:15 ambrum написа:
И като го смелиш фино ще го деполимеризираш ли? Не сипете глупости, че някой ще издири темата и ще прави странни експерименти след време.
Да правят, бре, все е начин да трупат ум и опит
chapara - майстор
Да откриват топлата вода???😄😄😄😄😁
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет авг 29, 2024 10:08 amchapara написа:
Да откриват топлата вода???😄😄😄😄😁
Чапе, виждаш к'во става, като всичко им е сдъвкано, откак са се родили
kozl - майстор
чет авг 29, 2024 8:15 ambrum написа:
И като го смелиш фино ще го деполимеризираш ли? Не сипете глупости, че някой ще издири темата и ще прави странни експерименти след време.
Е аз съм го правил този експеримент и за това писах.
Няма да деполимелизирам нищо с финно смилане. Ще получа фракция - пълнител. Като добавя от течността, която все още не е полимеризирала ще се получи някакъв латекс с неизвестно качество.
Това е.

Иначе освен догаждане на цвят трябва и релефа да се уеднакви иначе пак личи - под ъгъл.
Но както казват за всеки влак си има пътници.

Пример - с алкидна боя е боядисван цокъла на общите части в сградата. Запазих 2 кутии от малките, пресипани от баката, с която беше боядисвано. След 15 г. мацнах от боята в-у поправки, които правих по очукани места. Цвета не е същия, въпреки старателното разбъркване, но до гласуване и събиране на пари за цялостно освежаване така ще е :roll:
chapara - майстор
С трици, боя правим. А бе тука съвсем на изтрещяване се тръгна🙄🧐🤢
Хвани Фнуците с контрастна боя да си рисуват по цокъла, поне нещо ще се получи, пък от сантименти може и да годинясва. Аз такива по някога ги правя с Фнучките. И после са много горди че са свършили нещо в помощ на дядо😁
torbalan - Дървен философ
чет авг 29, 2024 4:34 pmchapara написа:
С трици, боя правим. А бе тука съвсем на изтрещяване се тръгна🙄🧐🤢
...
С трици ли? Аз с друго знаех, че се прави. :)
chapara - майстор
Не ми беше удобно да кажа за пръднята😀😁🤐
torbalan - Дървен философ
чет авг 29, 2024 6:23 pmchapara написа:
Не ми беше удобно да кажа за пръднята😀😁🤐
Нищо неудобно няма. Единствения проблем е, че кога с пръдня боя правиш, обикновено боядисваш гащите в различни нюанси на лайняно кафявото. :)
hidrazin - майстор
вт авг 27, 2024 9:59 pmfashion_m написа:
Сега имам 1-2 дефекта по стената, които искам да боядисам. Малки са и няма нужда да се боядисва цялата стена.
Забрави за боядисването.
Прикрий ги с някаква картина, макраме, чеканка или някоя подобна простотия.
Искам да ги боядисам в същия цвят.
Никакъв шанс! Ще стане "Като на свинче звънче."
В какво да я разтворя, за да се размекне?
Може да се "размекне" но след това за никакъв чеп няма да става.
И друго - дори да успееш, тя вече НЯМА да е същия цвят и ще направиш огромно петно/петна.
Не се стискам да купя нова боя, просто искам да боядисам в същия цвят, затова искам със старата боя.
Това със "стискането" е добре но тогава не знам какво чакаш?
Бягай в магазина за същия цвят като си носиш мостра от старата боя - писаха го още на 1-ва страница.
Аааа.... Дори със "същата" нова боя - цялостно боядисване...
:partyman:
fashion_m - специалист
От тоя чакъл нищо не стана. Натроших ги, но не се разтвориха във вода. Купих нов латекс, уж със същия цвят. Но там където боядисах си личи разлика със стария латекс. Новият е по-тъмен. Но помещението е голямо и няма да си играя да го боядисвам цялото, оставям го така и ще продавам апартамента.
Последна промяна от fashion_m на вт сеп 03, 2024 9:48 pm, променено общо 1 път.

Тема "Разтваряне на стар латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: