ето снимки на единия таван който не почернял но май не беше с пастело а до него другия таван е почернял но по малко от детската стая
Прикачен файл
S5030075.JPG (119.15 KиБ) Видяна 10938 пъти
Прикачен файл
galin.com написа:Лелееее това е нечовешко !!значи боята не е менте защото е купена от склад на фирма дистрибутор на екон, които произвеждат пастело и кастело.фактурите сигуно ги пазя но не е в това въпроса.майната му въпроса е какво да правя преди да боядисам за да не избият петната.
Като гледам какви са петната мисля че е някаква реакция на основата с боята. Друго за което се сещам е боята да е менте.
Имам идея, но тя е приложима само ако пазите касовите си бележки и опковките. Можете да направите рекламация на търговеца и производителя с копие в Комисията за защита на потребителите. Ако обаче боядисването го е направила фирма - горите. Ако е имало инструкции и предписания и не са спазени също.
Нещо някъде е сбъркано в цялата тая работа. И някой е знаел още от самото начало.
lakosste написа:напролет боядисахме със пастело и в началото на зимата вижте какво се получи.започнаха да се появяват петна които първо помислих че са влага но не са появяват се по вътрешни стени навсякаде кадето е боядисано с пастелото с изключение на два тавана.единият е с фауст а другия с неоцветено бяло пастело.някой може ли да ми каже от какво се появяват тези петна и като реша да пребоядисвам с какво да ги грундирам или нещо такова за да не избият.Жив те ожалих!!!!
само да добавя че не е мухъл не е нещо плесенясало а просто сухи петна.
Emerald написа:Егати ужаса!Само че ако беше мухъл нямаше ли да се разнесе навсякъде а ако си забелязала на едната снимка в стаята където са по-малко петната тавана е без нито едно петно защото е с фауст.а боята е върху боядисана шпакловка.За пръв път виждам и чувам за такова нещо.
![]()
И аз съм любопитна каква може да е тази реакция. Нямам никаква хипотеза какво трябва да се направи за да не избие наново. Мога да предложа грунд и нова качествена боя отгоре, но дали няма да избие...един Господ знае..Трябва да се знае от какво е станало това чудо.
п.с. на мен ми прилича на вид мухъл.Петната стоят точно както биха изглеждали при развитие на гъбични спори.
Боята директно върху замазка и шпакловка ли е нанасяна?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: